Witam wszystkich chciałbym poruszyć temat sposobu działania serwomechanizmu zamykania klapy obiegu zamkniętego powietrza w AR155 (temat dotyczy rocznika 1994 z klimą ale pewnie bez klimy problem jest ten sam)a dokładniej mówiąc chciałbym zweryfikować poprawność działania tego mechanizmu.W mojej Alfie za każdym razem kiedy włączam zapłon serwomechanizm klapy zamykającej obieg wykonuje pełny ruch nie ma znaczenia czy obieg zamknięty jest włączony czy nie ona i tak wykonuje pełny cykl ciekawi mnie czy to jest normalne bo właśnie wymieniam kolejny serwomechanizm klapy obiegu a zapewniam was że to nie jest łatwe no ale jak przy każdorazowym włączeniu zapłonu to ustrojstwo się rusza to nie dziwi mnie ze co chwila sie psuje.Mam pytanie czy taki stan jest normalny czy może ja mam coś pokręcone w elektryce a jeżeli jest to normalne to może ktoś próbował rozwiązać ten problem.Dziękuje za ewentualne podpowiedzi pozdrawiam.ps jeżeli ktoś ma taki serwomechanizm i chce go sprzedać to prosze o info na prywat.