Witam, przed zlotem 2012 zastanawiam się czy brać udział z zmaganiach na torze. Nigdy nie jeździłem wyczynowo po torze i zastanawiam się czy dla laika jest to opłacalne i warte zachodu? Jakieś rady, wskazówki?
Witam, przed zlotem 2012 zastanawiam się czy brać udział z zmaganiach na torze. Nigdy nie jeździłem wyczynowo po torze i zastanawiam się czy dla laika jest to opłacalne i warte zachodu? Jakieś rady, wskazówki?
Dokładnie tak. Tu nie chodzi o kręcenie nie wiadomo jakich czasów. Ja byłem w zeszłym roku w Biłgoraju pierwszy raz na torze, przejazdy na spokojnie a zawsze to jakieś nowe doświadczenie. 100% zadowolenia - warto.
Można było w zeszłym roku zaliczyć chyba 7 przejazdów więc jak ktoś chce spróbować pierwszy raz to ma dobrą okazję. Mój przejazd poniżej
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ja jeździłem niedawno po prawdziwym torze (a nie po placu z pachołkami) po raz pierwszy i wrażenia:
- po pierwsze - super zabawa
- po drugie - sporo dowiadujesz się o prowadzeniu swojego auta i jego zachowaniu
- po trzecie - to dużo bezpieczniejsze niż świrowanie na ulicy
Polecam![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
no dobra dzięki, przekonaliście mnie
Samochód się nie eksploatuje za bardzo podczas takiego przejazdu? Chodzi np o opony, klocki, zawieszenie, wahacze? Bo niektórzy podchodzą do takiego przejazdu niemal driftersko
Opony - zależnie od tego jak agresywnie będziesz jechał, od jakości nawierzchni i jak miękkie są. Klocki, normalnie jak to klocki - ścierają się przy hamowaniu. Zawieszenie, wahacze - raczej nic się im nie stanie, o ile nie wypadniesz z toru![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Nawet jak wylecisz to da się szybko ogarnąć auto co w Biłgo udowodnił Maciek![]()
Zależy jaki tor. Najlepiej zaczynać na ciasnych torach technicznych gdzie nie ma dużych prędkości a adrenalinka i tak jest - z reguły na takich jeździmy na zlotach ogólnopolskich.
Co do auta, o ile masz autko zdrowe to jedynie bieżnika trochę możesz się pozbyćMi się ładnie niskoprofilówki zaokrągliły po bokach
btw. zawsze musi być ten pierwszy raz![]()
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Trochę mało tych kółekAle warto zobaczyć co dają ciśnienia w kołach różne, jak ktoś kto jeździł idzie w zakrętach. Najlepiej zacząć spokojnie i przesuwać granicę. Bo często się zdarza że się ktoś podpali i zaraz jakaś przygoda. Drift-R trochę za wczesnie skręcasz i za mało wypuszczasz auto
![]()
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220