Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: [145] DESKA ROZDZIELCZA I JEJ CZEŚCI SKŁADOWE

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie [145] DESKA ROZDZIELCZA I JEJ CZEŚCI SKŁADOWE

Mam dwa pytania dotyczące deski rozdzielczej mojej BESTII:

1. Co mogę zrobić z pęknięciem widocznym na zdjęciu? Próbowałem kleić poxipolem i kropelką, ale nie przyniosło to zamierzonych rezultatów ;// Może ma ktoś na zbyciu coś takiego?
    2. Jak dostać się do wiązki kabli pod deską rozdzielczą od strony kierowcy. Pytam ponieważ wymieniam przewody od głośników, odkręciłem dwie śruby, które jak mi się wydawało trzymają tą osłonę, ale to jeszcze nie wszystko ;//
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Romeo Avatar Gopcio
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r

Domyślnie

chba nie uda ci sie tego skleic a jak uda to na chwile bo ten plastik jest nie do sklejenia.... posiadam ta czesc jak co to pw to sie dogadamy. a co do tych srob to ktore odkreciles bo ja ostatnio rozkrecalem i wyciagalem cala deske to moze ci pomoge daj fote
    Było AR 145 Boxer 1,6 ---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Powiem ci że dalo by sie to zrobić ale trzeba wyjąc tą części deski z auta i poswiecic około 30-45 min, ja na twoim miejscu skleił bym to pękniecie od tyłu tym płótnem którym kleji sie plastikowe zderzaki samochodowe (cena zestawu to około 25 zł i jest tego dośc sporo starczy ci jeszcze na sklejenie 2 zderzaków )

Kleji się to nie w szczelinie tylko od tyłu nakleisz poprostu łatke z tego pótna tak żeby wystawała okło 1 cm z każdej strony pękniecia i najlepiej na całej jego długości;

- najpierw miejsce pod łatke musisz zmatowic papierem ściernym następnie pędzelkiem naklada się klej wczesniej wymieszany z małą ilością utwardzacza (w zestawach naprawczych są już klej, utwardzacz i półtno)

- następnie musisz na nałożony klej przykleić wcześniej wycietą łatkę półtna i znowu przesmarować klejem (możesz dla pewnosci 2-3 warstwy, każdą warstwe smarujesz pod łatke i na nią)

dla estetyki przed klejeniem pękniecie od strony "ładnej" sklej mocną szeroka taśmą samoprzylepną aby klej nie wylał sie przez szczeline poniewaz utlenisz plastik i nie będzie to wyglądac zbyt estetycznie.

Opisanym wyżej zestawem kleiłem już wiele rzeczy w autach typu, uchwyty lamp, nakładki plastikowe na progi, blache w sumie też mozesz łatać
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Romeo Avatar Gopcio
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r

Domyślnie

uchwyty w lampie te plastikowe na ktore wszyscy narzekają ??
    Było AR 145 Boxer 1,6 ---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Gopcio
    uchwyty w lampie te plastikowe na ktore wszyscy narzekają ??
    tak te za pomoca których lampa trzyma sie auta

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Cytat Napisał QBA
    płótnem którym kleji sie plastikowe zderzaki samochodowe (cena zestawu to około 25 zł
    A gdzie taki zestaw można dostać jest ogólnodostępny w sklepach motoryzacyjnych ?

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Cytat Napisał QBA
    płótnem którym kleji sie plastikowe zderzaki samochodowe (cena zestawu to około 25 zł
    A gdzie taki zestaw można dostać jest ogólnodostępny w sklepach motoryzacyjnych ?
    W wiekszości sklepów z kosmetykami, szpachlami lub lakierami samochodowymi

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał Gopcio
    co do tych srob to ktore odkreciles bo ja ostatnio rozkrecalem i wyciagalem cala deske to moze ci pomoge daj fote
    Odkręciłem te dwie śruby, które mocują osłonę pod kierownicą i zastanawiam się czy jeszcze mam jakiejś szukać czy też szarpnąć i wyciągnąć ją jakoś :|

Cytat Napisał QBA
    na twoim miejscu skleił bym to pękniecie od tyłu tym płótnem którym kleji sie plastikowe zderzaki samochodowe (cena zestawu to około 25 zł i jest tego dośc sporo starczy ci jeszcze na sklejenie 2 zderzaków )
    Wielkie dzięki za cenne wskazówki jeśli nie skorzystam teraz to na pewno przyda sie do innych plastikowych części i cząsteczek. Czy to ma jakąś konkretną nazwę? Dobrze wiedzieć, że jest coś takiego w sprzedaży :wink:

P.S. Mam nadzieje, że nie prędko będę zmuszony kleić zderzaki w swojej BESTII :mrgreen:
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał QBA
    na twoim miejscu skleił bym to pękniecie od tyłu tym płótnem którym kleji sie plastikowe zderzaki samochodowe (cena zestawu to około 25 zł i jest tego dośc sporo starczy ci jeszcze na sklejenie 2 zderzaków )
    Wielkie dzięki za cenne wskazówki jeśli nie skorzystam teraz to na pewno przyda sie do innych plastikowych części i cząsteczek. Czy to ma jakąś konkretną nazwę? Dobrze wiedzieć, że jest coś takiego w sprzedaży :wink:

P.S. Mam nadzieje, że nie prędko będę zmuszony kleić zderzaki w swojej BESTII :mrgreen:
    Nie ma konkretnej nazwy, powiesz że zestaw naprawczy do klejenia plastikowych zderzaków, to sa takie same zestawy jak do napawy łódek wędkarskich

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie

kolego ze zd-woli...jesli potrzebujesz czesci tej ze zdjecia...to na stawiszczu w strone sieradza stoi alfa 146 kompletna...mozesz tam podjechac i zapytac jaka cena byłaby za ten plastik...to jest raptem 6 km od Ciebie...tylko że gość jest taki dziwny i bedzie pewnie chciał za to jak za zborze....
    ...a co się tyczy jak to skleic...to polecam sposób z matą szklaną i żywicą epoksydową lub polimerową...nie wiem gdzie w ZDW to kupisz ale wiem gdzie w Sieradzu...jeśni jestes zainteresowany to podjedź do sklepu na ulicy POW w sietadzu to jest obok stanmarku....tam jest sklep z farbami....ARSEN...albo na Grabowcu jest też siedziba tej firmy...

co się tyczy zdjęcia konsoli środkowej...to nie rób nic na siłe...poszukaj dobrze...bo zawsze znajdzie się gdzies jakaś śrubka, którą przeoczyłeś...dobrze sprawdź ten temat żebyś nie pourywał zaczepów...pozdrawiam kolege z ZDW
    alfa romeao 146 1,9TD