Witam . Moja Alfa 159 po każdej nocy nie chce odpalić a jak odpali to za 10-15 razem , ma nowy aku zakupiłem go 5 dni temu . Proszę o pomoc . Z góry Dziękuje za udzielone rady .
Witam . Moja Alfa 159 po każdej nocy nie chce odpalić a jak odpali to za 10-15 razem , ma nowy aku zakupiłem go 5 dni temu . Proszę o pomoc . Z góry Dziękuje za udzielone rady .
Czy podczas kręcenia silnik się odzywa może o immobilizer
Nie nic takiego się nie odzywa , po prostu kręci i nie może odpalić ...
mi tez kreci i nie moze odpalic od 2 dni.Najparwdopodobniej parafina w ukladzie paliwowym
Można jakoś temu zaradzić ? W mojej AR jest silnik benzynowy 1.9 JTS
aha benzyny to nie dotyczy.Nie zauwazylem ze masz benzyne.1.9 JTS chyba nie bylo tylko 1.8
no Właśnie i nie wiem co jest przyczyną nie odpalanie jej , Zawsze twierdziłem i się sprawdzało że silnik benzynowy na mrozie odpali jak nie za 1 razem to za 2 , a w mojej AR 10-15 razy i dopiero wtedy chwyci ...
Ostatnio edytowane przez Adoil ; 05-02-2012 o 13:43
ja mialem identyczne objawy, proponuje sprawdzic bezpieczniki u mnie jeden lekko wyskoczyl z gniazda .chodzi o bezpieczniki na akumulatorze
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"