Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Powrót do sprawy nagłośnienia - szczególnie tył.

Mikellino
    Gość

Domyślnie Powrót do sprawy nagłośnienia - szczególnie tył.

sprawa jest prosta - jeździłem kiedyś 166stką z 2002 r. z niewiarygodnym nagłośnieniem fabrycznym , myślałem, że mają to wszystkie 166. Tak nie jest.
    Ponieważ od paru dni posiadam takową z 05 roku - wróciłem od razu do tematu dlaczego moja tak nie gra.
    Poszperałem na forum i fakty są dla mnie takie (jeśli nie - to proszę o sprostowanie i poradę):
    - nie wszystkie mają DSP - (ja akurat w settingsach mam funkcje - ala dsp - soft, medium,strong)
    - coś (chyba na tę porę nie dam 100% wiary mojej pamięci) mi tam gra na tylnej półce - ale cianko - czy mam gdzieś wzmaka czy musze zakładać czy bez mdfu założę cokolwiek.
    - podobno ciężko znaleźć kable jeśli nic nie gra - może ktoś wie czy może ich w ogóle nie być w wersji ze słabym nagłośnieniem
    - półkę ciężko wyciągnąć - kroki opisane były w jakimś z postów - ale co do głośników opłaca się je wymienić na woofery - 20cm.
    - JESLI NAGłOśNIENIE JEST W SłABSZEJ WERSJI TO CZY LEżY DO PODPIęCIA WOOFERóW WZMAK I KABLE. CO TRZEBA JESZCZE DOłOżYć.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl- okolice
    Auto
    166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM

Domyślnie

Nie wszystkie 166 mały DSP, taka jak na przykład moja nie ma DSP i nie ma kabli ani na tylne głośniki ani na wzmacniacz. Widziałem kiedyś na niemieckim Ebayu wzmacniacz DSP do 166 za 1000euro (podobno w którymś Porsche jest dokładnie taki sam ICS). Ja myślałem nad zamontowaniem zwykłego wzmacniacza i dodaniu filtra dolnoprzepustowego, jeśli się dobrze orientuje to wzmacniacz DSP dostaje sygnał z kostki mini ISO, Więc podpinamy tam wzmacniacz i do wyjścia wzmacniacza poprzez filtr podpinamy głośniki na tylnej półce i mamy lepszy Bas w aucie. Na pewno takie rozwiązanie nie będzie dorównywało DSP, ale co zrobić. Jeśli masz wzmacniacz to jest on nad czytnikiem do nawigacji, nad akumulatorem.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Moja też nie ma DSP i żadnych kabli doprowadzonych do tylniej półki ;// Tak jak sqadak napisał wzmacniacz znajduje się nad akumulatorem Pozdrawiam

Michal166
    Gość

Domyślnie

u mnie jest wzmacniaczyk,glosniki nisko tonowe za naglowkami pasazerow.

Mikellino
    Gość

Domyślnie

hmm - miejsce na wzmak - to chyba po prawej stronie przy elektronice w bagażniku - tak jakoś jak się przyjrzałem to by pasowało to miejsce. A głośników nie mam. Ach trzeba będzie to zagospodarować.

Michal166
    Gość

Domyślnie

wzmacniacz jest po lewej stronie tam gdzie navi

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

Ale jeżeli niby "widać, że te głośniki tam są" a nie grają to przyczyny można szukać gdzie?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

W 166 po lifcie wzmacniacz DSP jest po prawej stronie a w wersji przedliftem po lewej
    Z tego co widzę to masz poliftowa wiec szukaj go po prawej stronie.. Jeśli masz wzmacniacz to masz lepsze nagłośnienie jeśli nie to jest to słabsza wersja.. Tu masz zdjęcia gdzie jest wzmacniacz zrobione przez kolegę z naszego forum:

http://mahony2008.fotosik.pl/albumy/807544.html

co do głośników jak nie grają to sprawdź czy są podłączone i czy czasem nie maja rozerwanych membran.. u mnie niestety jeden taki był i musiałem wymienić na sprawny i teraz muzyka bardzo fajnie gra