witam prosze o pomoc od jakiegos czasu po odpaleniu auto chodzi jak disel trwa to z 5 sekund i cichnie z gory dzieki
witam prosze o pomoc od jakiegos czasu po odpaleniu auto chodzi jak disel trwa to z 5 sekund i cichnie z gory dzieki
Jeżeli masz 120 CV silnik z Wariatorem faz rozrządu - to przyjrzyj się wariatorowi - może to on jest winowajcą (początkowa faza zużycia) , koniecznie sprawdź poziom oleju. Jeśli wyeliminujesz kwestię wariatora pomyślimy dalej.
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
wiec auto jest po wymianie rozrzadu i oleju,jesli chodzi o olej to ma pelen stan.zapomnialem dopisac ze jak silnik jest zimny to wszystko jest ok dopiero jak jest cieply to zaczyna tak robic
Tak jak kolega wyżej napisał jeżeli masz wersje z wariatorem to możliwe, że tu leży przyczyna. Poczytaj sobie na forum o tym.
Ostatnio edytowane przez AdiUssj ; 18-03-2012 o 22:27
Tu liczy się styl, osiągi i liczne ciągnące się za autem spojrzenia przechodniów.. Praktyczny nudny samochód może mieć prawie każdy.. Alfe tylko wybrani
umierający wariator wypadało by go wymienić co 2 wymianę rozrządu
Przy wymianie rozrządu wymieniany był wariator czy nie?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
- a tak trudno w podpisie dodać: 105CV lub 120CV i juz wszystko wiadomo.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Tez to zauwazylem u siebie. Tylko ja wariota nie mam. Poziom oleju caly czas monitorowany. Na zimnym po odpaleniu klekocik
A i dodam, że nie zawsze ten dzwięk występuje...a jak wystąpi to trwa dosłownie sekundy.
Ostatnio edytowane przez FerraEnzo ; 20-03-2012 o 11:04
Czy zużycie popychaczy może isc w parze z braniem oleju?
Jeszcze dwie rzeczy.
W te duze mrozy po postoju nocnym było słychać zgrzyt...zbagatelizowałem to....
I na 4 gdy wchodzi na obroty słysze dziwny stukot takie klekotanie...tylko na tym biegu.
Olej mam świeży cały czas, Total Quartz 10w40, taki był zalany jak przyjechał z Francji, zastanawiam sie nad zmianą na maxlife, ale mam tylko 58 k przebiegu. Z tym, że silnik zapewne kiedyś był przegrzany.
Ostatnio edytowane przez FerraEnzo ; 20-03-2012 o 13:25