Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Czujnik ABS

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    okolice Sanoka
    Auto
    Alfa 147

Domyślnie Czujnik ABS

Koledzy mam pytanie, czy zepsuty czujnik absu może spowodować padnięcie pompy abs?? kupiłem belle z uszkodzona pompa abs przez co licznik nie działał, wymieniłem pompe licznik zaczął działać ale z braku floty nie wymieniłem czujnika w przodnim kole który był paadnięty, i po miesiącu pompa znowu zamilkła licznik nie działa:/ co może byc przyczyną??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał jimmy_69 Zobacz post
    Koledzy mam pytanie, czy zepsuty czujnik absu może spowodować padnięcie pompy abs?? kupiłem belle z uszkodzona pompa abs przez co licznik nie działał, wymieniłem pompe licznik zaczął działać ale z braku floty nie wymieniłem czujnika w przodnim kole który był paadnięty, i po miesiącu pompa znowu zamilkła licznik nie działa:/ co może byc przyczyną??
    Podłącz Fes i zobacz, który czujnik nie działa, następnie podmień czujniki i zobacz czy ten padnięty będzie po drugiej stronie. Zobaczymy, czy to czujnik.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    okolice Sanoka
    Auto
    Alfa 147

Domyślnie

podłączyłem komp, pompa padała tylko dlaczego skoro miesiąc temu ją wymieniałem, czy zepsuty czujnik ma wpływ na pompe?? może spowodować jej wykończenie?? czy starą pompe można jakoś naprawić??

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Alfa romeo 147 Spark

Domyślnie

kolego kopiłeś na pewno używaną pompę więc nie masz 100% pewności czy pompa nie była kopnięta a jak miałeś nową to na gwarancje z nią a czujnik nic nie ma wspólnego z uszkodzeniem pompy