witam, przeszukalem internet i niestety nie znalazlem odpowiedzi na moj problem. Otóż: mam wzmacniacz Helix Dark Blue, który posiada wejscia HI INPUT. Chciałbym zostawić swoje fabryczne radio w alfie (navi) i rozumiem ze moge pod taki wzmacniacz podpiac te radio przez kable glosnikowe. Problem polega na tym, ze wszystkie wejscia HIGH INPUT w innych wzmacniaczach, ktore widzialem sa w formie kostek lub podpina sie bezposrednio "gole" kable w wybrane miejsca na wzmacniaczu. W moim wzmacniaczu sa tylko wejscia typu CHINCH i przelacznik HI LEVEL-LOW LEVEL. Jak mam podpiac kable glosnikowe do takiego wzmacniacza? przerobic na CHINCH? troche smiesznie zeby sygnal wzmocniony szedl przez zwykly kabel z czinczami.. czy to cos normalnego? znalazlem w internecie instrukcje oblsugi i opisane jest to tak:
High- and low level signal switch
To change the input signals from low level (head unit or preamplifier) to high level (speaker outputs of head unit). In bothcases RCA cables function as line-inputs
Wiec musze "przerobic" gole kable na chinche i przeprowadzic do wzmacniacza jako chinch? sygnal wzmocniony bedzie szedl do wzmacniacza przez czincze? dobrze rozumiem? a jak tak to jak to najlepiej zrobic? pozbyc sie ostatnich czincz przy radiu i powiazac ze soba kable? jaki kabel do jakiego?
Nie wiem czy zrozumiale opisalem swoj problem
Dokladam fote wejsc wzmacniacza