Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: glosniki do 150zl do alfy 156

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie glosniki do 150zl do alfy 156

Mam pytanko.Chcialbym zmienic fabryczne glosniki w Alfie 156 na cos lepszego(mam na mysli tylko przod).Nie potrzebuje sprzetu audiofilskiego.Po prostu cos co zagra lepiej niz fabryczne bo te potrafia raz grac raz nie i trzeszczec.Myslalem o jakis glosnikach do 150zl.U mnie w miescie znalazlem tylko jakies Peiyingi PYBG620CT6 w cenie 135zl i PY1685F w cenie 55zl.Sa jeszcze jakies Pioneery za 89 i 120 ale nazwy nie pamietam i jakies Magnat i Boschmann ktorych nazw tez teraz nie pamietam.No i teraz pytanie czy oplaca sie wydac te 135 zl na te glosniki czy lepiej sobie darowac?Czy zagraja troche lepiej niz fabryczne?A moze jednak kupic cos z w/w frm?Wiem ze za te pieniadze nie ma co sie spodziewac cudu ale czy po prostu kupujac te glosniki nie wywale pieniedzy w bloto bo zagraja gorzej niz fabryczne?Myslalem jeszcze nad Alpine SPG-17C2 (169zl) ale narazie nie sa dostepne w Euro w sklepie internetowym ani u mnie w fizycznym.Radio jakie mam w aucie to Alpine CDE9870R.Z gory dzieki ze wszelkie rady.Pozdrawiam

N...SALTO
    Gość

Domyślnie

ie chce mi sie poraz kolejny pisac tego samego ale... wymiana glosnikow czesto niesie za soba duzy problem mianowicie brak mocy , kontroli ( koncowka mocy radia ) w polaczeniu z brakiem w miare szczelnej komory ( wygluszenie drzwi ) powoduje ze w niskich rejestrach ( bas ) glosniki graja gorzej , nie schodza nisko , nie potrafia zagrac punktowo , w przypadku 2way nie skuteczna praca membrany powoduje ze i srednie tony sie znieksztalcaja i suma sumarum wychodzi na to ze pomimo wiekszej przejzystosci dzwieku na niskich glosnosciach czlowiek odczuwa niedosyt przy wyzszej glosnosci.

Po co to pisze ? Po to zebys wiedzial ze jezeli nowe glosniki nie wyladuja na dystansach a drzwi nie beda wygluszone to moze byc gorzej niz teraz w wybranych czestotliwosciach. Wiec albo powiekszyc budzet dwukrotnie albo isc na ustepstwa i liczyc ze jakos tam zagra .

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar ADI_BoXER
    Auto
    Alfa Romeo 145 1,6 BOXER 1995r.

Domyślnie

Rozumiem że soling odpada ? to co kupić taniego ze wzmacniaczem 4 kanałowym ? I jak montuje się dystan ( nie mogę znaleźć a szukałem ) ja przymocowałem tak że głośnik do dystansu i odrazu tym samym wkrętem do blachy , czy to jest ok ?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

Hmm...jesli chodzi o glosnosc sluchania to ja na swoim radiu mam zazwyczaj ustawione miedzy 8-12 i chyba jeszcze nigdy glosniej nie mialem.Skoro efekt ma byc iluzoryczny badz wcale moze go nie byc to chyba odpuszcze sobie ten temat bo szkoda pieniedzy ktore moge przeznaczyc na paliwo haha a wroce do niego jak juz kompletnie padna fabryczne glosniki.

N...SALTO
    Gość

Domyślnie

Nie mowie ze sie nie poprawi bo sie poprawi ale nie w niskich ( najnizszych ) czestotliwosciach