Koledzy, czy pasek wielorowkowy alternatora napina się w jakikolwiek sposób, bo nie mogę dostrzec tam żadnej regulacji..??
Koledzy, czy pasek wielorowkowy alternatora napina się w jakikolwiek sposób, bo nie mogę dostrzec tam żadnej regulacji..??
Ostatnio edytowane przez Mariusz AutoDS ; 02-04-2012 o 19:42
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Brak jest jakiejkolwiek regulacji.Tam idzie pasek tzw.samonapinajacy
Dzięki.. No tak.. widziałem w opisie, że jest "pasek elastyczny", ale powiem szczerze, że nowy pasek zapiąć to jakaś masakra.. Czy potrzebne do tego jest jakieś narzędzie, bo po poluzowaniu alternatora i pompy wspomagania i tak nie chce wskoczyc..?![]()
Ostatnio edytowane przez Mariusz AutoDS ; 02-04-2012 o 21:38
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Musisz poluzowac kompresor od klimy.Innej opcji montazu brak
---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:46 ----------
Za pierwszym razem auto utknelo mi na 2 dni,wywalily sie dwa serwisy Fiata,tak wiec niema co sie stresowac
---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:48 ----------
Faktem jest ze rozwiazanie to niezbyt ... roztropne
---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:49 ----------
rowniez byly kombinacje z uzyciem specjalnych przyrzadow do zakladania paskow samonapinajacych i dalej lipa
Ostatnio edytowane przez BURATINO ; 03-04-2012 o 05:38
Ehh.. bałem się, że to napiszesz, iż nie ma generalnie patentu na to.. Czyli co.. metoda "na chama" jedynie wchodzi w gre jak rozumiem..
Pasek zapięty.. poranne "ćwierkanie" zniknęło..![]()
Mam pytanie, gdzie mogę kupić taki pasek przez internet bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę.
159 - 2,4 JTDM, 2006r
autosklep24
Witam sory za odkop ale nie chcę zakładać nowego podobnego tematu. Chcę wymienić pasek alternatora w 159 2.4 Jtdm i nie mogę go nigdzie znaleźć:/ Wie ktoś jakie on ma oznaczenia? Gdzie go mogę dostać?