Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [145] dziwne odgłosy w bokserze 1.4

dzida84
    Gość

Domyślnie [145] dziwne odgłosy w bokserze 1.4

Koledzy drodzy w moim samochodziku przy dodawaniu gazu zarówno przy wcisnietym sprzegle jak i nie wcisnietym słychac we wnetrzu samochodu dzwiek jakby sie gniotlo butelke platyikowa, albo takie rzezienie. kiedys bylo to sporadycznie teraz prawie za kazdym razem. Dzieje sie to na zimnym i cieplym silniku. Dodam ze rozrzad wymienialem z 2000 tys temu olej tez. Aha cyka mi jescze głowinca od strony kierowcy coarz mocniej zreszta, moze to am zwiazek. Pozdrawiam i prosze o jakies sugesteie co moze byc przyczyna. Pozdrawiam Dzida

Kochani bardzo prosze o pomoc. I mam pytanko czy macie moze jakis mechanikow z okolic wrocka zaprawionych w alfach.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jeziory/k.Poznania

Domyślnie

Proponuję zacząc od zjęcia wałka rozrządu i sprawdzenia popychaczy!!To jeśli chodzi o cykanie. Co do "gniecącej utelki plastikowej" to trudno powiedzieć ale jedyną plastikpową częścią ruchomą w silniku jest wirnik pompy wody i to może własnie ona takie wydaję niepokojące odgłosy!!!
    AR 147 1.9 JTD 16V MICHAŁ

dzida84
    Gość

Domyślnie

Wiesz z tym dziwnym dzwiekiem to nie wiem co to jest tylko pisze ze slychac jakbys ie woda przelewala w platikowej butelce, albo by ja sie gniotlo. Trudno powiedziec. Co do zdejmowania walka robiles Luis juz to moze kiedys? Orientujesz sie ile cos takiego moze kosztowac?? Z tego co wiem to wiaze sie toz ze zdjeciem głowicy, wiec jej planowaniem itp.Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jeziory/k.Poznania

Domyślnie

koszty zdjecia wałka z jednej strony i ewentualna wymiana popychaczy za szt. około 30zł plus uszczekla pod głowicą koszt około 35 zł i uszczelka pod obódowę wałk rozrządu około 15zł.Niestety powinno się wymienić paski rozrządu i ewentualnie sprawdzić stan pompy wody koszt pompy około 100zł planowanie głowicy to juz pozostaje do wglądu po rozebraniu!! Podałem ci koszty przybliżone części do tego musisz doliczyć robociznę!!!

Co do przelewającej się wody spróbuj uzupełnić ciecz chłodzącą bo poprostu może jej być za mało!!!
    AR 147 1.9 JTD 16V MICHAŁ