Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: 159 benzynka z Bytomia - mógłby ktoś rzucić okiem

wojtcem
    Gość

Domyślnie 159 benzynka z Bytomia - mógłby ktoś rzucić okiem

jak w temacie -rozmawiałem z gościem i niby wszystko ok (jak zwykle) - zgadza się na wszystkie badanie w każdym ASO...ale koledzy z forum juz wyszukali że różni sie kolor tapicerki (drzwi inne niż reszta...) więc sam już nie wiem...
    http://allegro.pl/alfa-romeo-159-160...276022505.html

Ahaaaa - czy ktoś może powiedzieć czy jest coś czego ASO nie sprawdza a na co musze uważać??
    proszę pisać na priv - z aoglądnięcie jakoś się rozliczymy )

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Już jest jakiś czas na Allegro cena widzę mocno zjechała w dół. Pamiętam jak kosztowała ponad 40tys i nie było tekstu o starszej Pani

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

jeśli Cie serio interesuję to mogę na nią rzucić okiem

wojtcem
    Gość

Domyślnie

omen napisałem na priv
    no dobra ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć gdzie jest haczyk?? bo niby jak ASO sprawdza to chyba sprawdzają wszystko tak?? czy jest coś czego nie sprawdzają i jakaś lewizna może przejść??

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

to jest taka gra vabank bo myśli, że jak tak napisze to mu uwierzysz i nie będziesz chciał jechać do ASO

wojtcem
    Gość

Domyślnie

gdybym kupował samochód za 3200 lub 320zł to może i bym sobie darował to ASO ale za 32 tyś to chyba raczej nie daruje )

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

wojtcem w ASO różnie podchodzą do tematu. Zależy na kogo trafisz, jednym mechanikom się che innym nie. Jak ja byłem ze swoją na takim przeglądzie to zawieszenie i hamulce sprawdzili dobrze, lakier czujnikiem też dokładnie zrobil. Miałem zastrzeżenia do komtroli na examinerze bo nie zrobili tego jak chciałem. Zrobili tylko ogólny przegląd na postoju, a ja chciałem też próbę na drodze z połączonym kompem żeby sprawdzić czy turbina, wtryski i cała reszta pracuje tak jak powinna. Generalnie zabrakło tego żeby jakiś mechanik przejechał się autem po drodze i chociaż posłuchał jak silnik i zawieszenie pracuje. Ostatcznie okazało się że bella nie miala żadnych ukrytych chochlików.
    Ostatnio edytowane przez sickboy ; 16-04-2012 o 12:38

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

wojtcem
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sickboy Zobacz post
    wojtcem w ASO różnie podchodzą do tematu. Zależy na kogo trafisz, jednym mechanikom się che innym nie. Jak ja byłem ze swoją na takim przeglądzie to zawieszenie i hamulce sprawdzili dobrze, lakier czujnikiem też dokładnie zrobil. Miałem zastrzeżenia do komtroli na examinerze bo nie zrobili tego jak chciałem. Zrobili tylko ogólny przegląd na postoju, a ja chciałem też próbę na drodze z połączonym kompem żeby sprawdzić czy turbina, wtryski i cała reszta pracuje tak jak powinna. Generalnie zabrakło tego żeby jakiś mechanik przejechał się autem po drodze i chociaż posłuchał jak silnik i zawieszenie pracuje. Ostatcznie okazało się że bella nie miala żadnych ukrytych chochlików.
    Czyli, że jednak troche na ręce chłopakom trzeba patrzeć ) znajomy ostatnio kupował w wawie Brere 1.9jtdm to mówił, że zaglądali bardzo dokładnie i głęboko ) poczekam na jakieś wiadomości od kolegi "omen" i wtedy będzie widomo czy wogóle jechać i zawracać sobie głowę....
    Dzięki za info i pozdrawiam )