Witam ! Mam małe pytanko w jaki sposób jest montowany tylny spojler w alfie 156 chodzi mi o ten oryginalny( trzeba wiercić dziury w klapie tylnej czy jest może w jakiś inny sposób montowany ? ) Pozdro !![]()
Witam ! Mam małe pytanko w jaki sposób jest montowany tylny spojler w alfie 156 chodzi mi o ten oryginalny( trzeba wiercić dziury w klapie tylnej czy jest może w jakiś inny sposób montowany ? ) Pozdro !![]()
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
Jeśli chodzi Ci o ten wysoki, tzw. "płetwę", to przykręca się go 4 śrubami, o ile dobrze pamiętam. Dodatkowo można kleić np. klejem do szyb samochodowych, wówczas nie będzie dostawać się tam woda i zabezpieczy to klapę przed korozją.
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak chodzi wlasnie o pletwe ! Czyli trzeba w klape wkrecac ;/ a jak to jest zrobione oryginalnie tez tak ? chyba jednak zrezygnuje z tego jesli bede musial wkrecac cos w blache!
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
Ja mam orginalnie zamontowaną płetwe od nowości. Spojler jest (przynajmniej u mnie) montowany 6 śrubami po 3 z każdej strony.
Widze Krzysiek886 że chcesz to samo co ja chciałem zrobić po zakupie 156 bo moimi pierwszymi postami były pytania o spoiler itp:] i miałem ten sam problem jak ten spoiler przypiąć... i rozwiązanie bylo jedna, jak tu większość mi proponowała, takie: zostaw 156 w spokoju ona i tak dobrze wygląda bez tego spoileraKup sobie ładne felgi jak jeszcze nie masz i zmień wydech na początek.
Witam! Dzieki wszystki za porady! Juz zrezygnowalem z płetwy wlasnie jestem w trakcie poszukiwań alufelg ! Pozdro !!
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
a ja sobie taki założyłem i bardzo mi się on podoba, jest na 6 śrub, wywierciłęm dziury, zabezpieczyłem antykorozyjnie wszystko i jest już na klapie-łatwe zadanie, tylko trzeba mocnych nerwów by podziurawić Bellę, ale moim skromnym zdaniem warto. :wink:
A moim zdaniem nie warto, lepiej felunek ladny![]()
Heeh no na pletwe sie zdecyduje napewno ale jeszcze nie teraz moze na wiosne bo naprawde to fajnie wyglada z tym ze chyba pojade do lakiernika bo sam nie zrobie ! Narazie jakies faje ladne 16 oryginalne!
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
A mi się podoba średnio, no ale mam i co zrobić , dobrze że co niektórym z was się podoba - to dodaje mi otuchy![]()