Mam nastepny problem z 166 2.4 JTD w czasie jazdy kiedy jade na np 3 biegu 2000 obrotów zaczyna mi się dusić , a kiedy dodam gazu wiecej lub włacze 4 bieg ustepuje
Co to może być z autem ???
Mam nastepny problem z 166 2.4 JTD w czasie jazdy kiedy jade na np 3 biegu 2000 obrotów zaczyna mi się dusić , a kiedy dodam gazu wiecej lub włacze 4 bieg ustepuje
Co to może być z autem ???
najłatwiej to będzie podpiąć pod kompa i zrobić logi podczas jazdy i będzie wszystko jasne, inne sposoby to raczej zgadywanki
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia
dzięki ,boję się żeby to nie był dwumas :/
dwu-masa ma zupełnie inne objawy słychać stuki i puki gdy operujesz sprzęgłem, a u ciebie to może być (zgaduję) coś z turbiną, często słyszy się o kierowniczkach zmiennej geometrii turbiny ale to moje przypuszczenia
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia
ale dusić ze traci moc czy zaczyna szarpać ? i wystarczy dodać gazu ?
zaczyna szarpać i wystarczy dodać gazu.Apropo dwu-masu jak wduszam sprzęgło słychać stuk ,przy każdym razie jak właczam jakiś bieg.
---------- Post added at 15:06 ---------- Previous post was at 15:05 ----------
turbine mam po regeneracji ,a wcześniej z rok temu tak samo miałem w czasie jazdy na starej turbinie
EGR
Podczas jednostajnej jazdy otwiera się EGR i mogą być z nim problemy.
Masz zaślepiony EGR? Jak nie to prośba o zrobienie tego i test.
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
mechanik mówi że mi zaślepił
Spytaj się, w którym dokładnie miejscu zaślepił i przyduś go, czy oby na pewno. Na razie nie będę nic sugerował, żeby potwierdzić moją tezę![]()
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
Musisz tam nadsłuchać czy nie ma stuków. Twoja alfka od 2000 powinna zaczynać iść a od 2500 to wciskanie w fotel. Sprzęgło ani dwumas nie ma nic wspólnego z przyśpieszeniem ale z osiągami tak.Zawsze po wymianie wraca kilka kucy ale nie że nie chce iść. Może to być przycinająca się dźwignia od zmiennej geometrii. Było dużo postów na ten temat poszukaj kolego.