Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: A przestrzegali!!!!

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie A przestrzegali!!!!

kupilem rok temu alfe 166 pojechalem do mechanika zeby mi silnik uszczelnil bo lalo sie spod rozrzadu... po wyciagnieciu silnika mechanik stwierdzil ze trzeba wymienic zawieszenie a dokladnie wachacze przednie, przeguby 4 (ktorych nigdzie nie moge znalezc jedynie za 1700 zl i 1200 zl cale polosie bo tam jest dziwny przegub krzyzakowy w kielichu) do tego sprzeglo do wymiany, regeneracja przekladni, uszczelnienie pompy od wspomagania ukl. kierowniczego...cena czesci ok 7 tys jak sie nie myle....powiedzcie mi warto to sprzedawac teraz czy jezdzic jeszcze??? jak by ktos wiedzial cos o przegubach co nie moge znalezc to prosil bym o dokladne inf bo czytale na forum ze z volkswagena pasuja ale znajomy przeszukal caly katalog i nic nie znalazl o ile sie nie myle tam sa 32 zabki a nie 27 :x

ViP Ogier Avatar DANIEL166
    Mieszka w
    Police
    Auto
    AR 166 2.4JTD 10V

Domyślnie

jest taki sklep Tanifiat na allegro , zapytaj ich goście znają się na rzeczy , może dopasują coś od lanci , sprawdz jeszcze ,alfafiat@op.pl tu też ludzie myślą , ale swoją drogą wpiepszyłeś się w koszta ale jak zrobisz to będziesz latał pozdrawiam

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Poszukaj części na alledrogo, jak DANIEL166 radzi. Mnie też mechanicy straszyli podobnymi kosztami. Okazało się, że większość części można o połowę taniej dostać. Mi się swojego czasu udało koszt naprawy AR166 wynoszący 7000zł obniżyć do 3600zł.

Czy sprzedawać? Twoja decyzja. Ale drugiego takiego auta nie znajdziesz.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Mam 2 pytania:

1) Dlaczego w temacie napisałeś "przestrzegali"? Kto i przed czym?
    2) Od kogo kupiłes Alfę? Pewnie od handlarza lub gościa który nie miał pojęcia co to jest Alfa Romeo i nie wiedział "czym to się je".

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał scudettokrk
    2) Od kogo kupiłes Alfę? Pewnie od handlarza lub gościa który nie miał pojęcia co to jest Alfa Romeo i nie wiedział "czym to się je".
    dokładnie,Alfka była pewno mocno wyjeżdzona i teraz wszystko się zwaliło do roboty.
    Polecam jeszcze www.autosklep24.pl
    Powodzenia i naprawiaj belle,jak będzie zrobiona to będziesz wiedział co masz a kupisz coś innego i możesz mieć ponownie jakieś kłopoty.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Użytkownik Ogier Avatar pablop
    Mieszka w
    Mieroszów
    Auto
    159 Sportwagon 1,9JTDm 2006r

Domyślnie

Nie wiem jak przeguby w 166, ale ja też szukałem ponieważ wew. były do wymiany. Znalazłem nową półoś za 500zł z przegubami, a drugą dałem kolesiowi do tzw. regeneracji gdzie wymienił mi tylko przegub wew. na nowy - 350zł. Sprawdzę po numerze katalogowym czy pasuje do 166 i dam znać.
    156 Sportwagon 2,4JTD 2000r - była
    159 Sportwagon 1,9JTDM 2006r - teraz

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Jak Garos - nie sprzedawaj bo jeśli w ogóle jakims cudem ktoś to kupi to za cenę dobrego roweru a później jeszcze będzie Ci robił problemy, że sprzedałeś uszkodzony samochód. Odłóż kasę i bierz się za remont, tylko zrób to u porządnego wirtuoza klucza nasadowego, nie byle kogo, a będziesz się cieszył bezproblemowym użytkowaniem. Jak któryś z kolegów wspominał warto poszukac części na własną rękę, u użytkownika tanifiat, pewnie da jakiś rabat jak będziesz robił takie zakupy ale wg mnie 7000 na bank nie zapłacisz.

Gumiś - zobaczysz, że za miesiąc wrzucisz fotki swojej niuni do działu Nasze Belle, a słowo w temacie "przestrzegali" będzie odnosic się tylko do tego, że koledzy z forum przestrzegali przed kupnem vw i mieli rację

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie

hahah wiesz co zoacze narazie mam nerwice na to auto ale jednego czego nie mozna zarzucic to komfort jazdy i cudowny wyglad do tego przesliczny dzwiek silnika

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Kolego piszesz,że na razie masz nerwice na to auto. Hmm...kupiłeś auto rok temu dokładałeś coś wcześniej czy tylko cieszyłeś się z jazdy i katowałeś Belle. Jak przeczytałem Twój post to napisałeś,że musisz wymienić kilka rzeczy rozumie wydatki nie są mile widziane,ale jak kupiłeś to już taka była czy ją sobie tak doprowadziłeś do stanu jak wyżej opisujesz?!?! :twisted: Niestety dużo ludzi nie wie czym grozi zakup nie sprawdzonej alfy i tak właśnie kończą się różne historie o Włoszczyźnie. Wg mnie tak jak podpowiadają koledzy szukaj części na własną rękę i kupisz to wszystko taniej zapłacisz za robote u mchanika i zobaczysz,że przebaczysz alfie to wszystko co Cię teraz spotkało. Przeguby nie pasują od Lancii Kappy?? Życzę powodzenia i jak zrobisz wszystko to napisz co dalej robisz z alfa czy sprzedajesz czy zostawiasz...
    Mnie też przestrzegali przed włoskim,ale miałem to głęboko w .... i teraz się z nich śmieję z wielu powodów
    Pozdrawiam!!!

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie

jak kupilem to nie dokladalem to fakt...ale katowac nigdy nie katowalem auta ja jezdze spokojnie i uwazalem wlasnie na zawieszenie....i ogolnie na autko...jeszcze z tego co mechanik mowil turbina ma straszne luzy:/

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia