Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: [156] głośniki w półke

adamek
    Gość

Domyślnie [156] głośniki w półke

Witam
    został mi do wymiany jeszcze zestaw głośników w półce, co myślicie o tym:
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=389013491
    zmieści się?
    chyba że ktoś ma inne pomysły i sprawdzone głośniczki...

pozdrawiam

jasiu87
    Gość

Domyślnie

ja proponuje Helixy Dark blue

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

witam
    Ja mam Pioneer serię A 17?? z przodu 171 (odseparowane gwizdki) w tynych drzwiach i 6911 w tylnej pułce i muszę przyznać , że basy sa trochę słabe, ale z twoim wyborem powinno być lepiej. W wersji sedan masz wyprowadzona całą instalacje do tylnej połki tylko, że jest ona zakończona końcowkami do ktorych nic nie pasuje , więc jak w komplecie nie ma przejściowek to będziesz je musiał obciąć i przerobić.
    pozdrawiam

adamek
    Gość

Domyślnie

Helix a co to takiego??
    Do tego zakupu który planuje, moje radyjko raczej nie wystarczy więc konieczny będzie jeszcze zakup wzmacniacza. A z końcówkami dam rade tak przy okazji elektryk jestem

Pozdrawiam

Etnic
    Gość

Domyślnie

HELIX DARK BLUE 6.2.1 to jeden z najlepszych zestawów do przednich drzwi, ale nie na półkę.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Hamburg, Niemcy
    Auto
    156 3.2 V6 GTA

Domyślnie

Witam, słuchaj nie kupuj tych głośników za prawie 550zł. Szkoda pieniędzy. Za te pieniadze kup sobie jakiś fajny subwoofer w skrzyneczce + jakiś wzmacniacz - jeśli brakuje ci basu. Wiesz co Ja bym na twoim miejscu kupił sobie te głosniczki:

http://allegro.pl/item394226257_hert...f_gratis_.html

Ale najważniejsze - chcąc zamontować je w drzwiach musisz wygłuszyć drzwi, bez tego nie ma sensu inwestować w audio, jeśli stworzysz szczelną komorę to te hertz'e zagrają super a i bas się pojawi. Miałem takie u siebie to szczeniaki myślały, że niewiadomo jaki sprzęt mam bo tak ładnie gra i niestety sie długo nimi nie nacieszyłem bo ukradli :/ - te głośniki musisz tez pod wzmacniacz podpiąć bo samo radyjko ich nie uciągnie.

Helixow 62.1 nie kupuj, lepiej dołóż 100 zł i kup te Hertze, będziesz z nich naprawdę zadowolony hertz ma 100Wat rms'u a Helixy tylko 50 a to zdecydowanie za mało.

I proszę nie kupuj tych głośników w półkę, zepsujesz sobie tylko scenę dźwiękową.

Zasada jest taka - Dobry zestawik na przód + jakiś subik w bagażniku, jeśli dobrze wygłuszysz to do fajnego efektu muzycznego dojdziesz i bez suba się obejdzie bo bas pojawi sie po wygłuszeniu i uszczelnieniu komory drzwi.

I powiem ci jeszcze, że BLAUPUNKT GTA 4 MK2 to fajny wzmacniacz i tez ci go polecę, za nieduże pieniądze możesz sobie ładnie grające audio zmontować, on spokojnie uciągnie te hertze + jakiegoś subika.

Pozdrawiam i życzę mądrego zakupu ;]

adamek
    Gość

Domyślnie

z przodu to mam coś takiego:
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=389404853
    tył - drzwi takie coś:
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=389558601

nie chce pakować suba, aż takiej mocy nie potrzebuje. Po drugie jednak troche miejsca zajmuje myśle, że sie obejdę. Zastanawiam się już właśnie z 4 miesiące nad wygłuszeniem drzwi ale jakoś zebrać się nie mogę. hmm musze pomyśleć... co dalej

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Hamburg, Niemcy
    Auto
    156 3.2 V6 GTA

Domyślnie

Chcesz wydać 550zł na głośniki w półkę, a powiem ci, że nie będziesz zadowolony z efektu, zapewniam cię. Najgorsze co możesz teraz zrobić to kupić właśnie głośniki w półkę.

Weź pod uwagę to, że pasażerowie siedzący na tylnej kanapie nie będą się dobrze czuli gdy na wysokości ich głów będzie non stop grał głośnik, jest to meczące. Subwoofer ma to do siebie, ze ludzkie ucho nie jest w stanie zlokalizować miejsca z którego pochodzi dźwięk, bardzo niskie częstotliwości.

I wcale nie musisz kupować wielkiego pudła, można ładnie zabudować sobie gdzieś w bagażniku, co by było elegancko

Jeśli nie chcesz kupić tego co napisałem to wydaj te pieniądze na porządne wygłuszenie drzwi.

Wiem, że fajnie jest sie cieszyć z nowo zakupionego sprzętu, że to fajne uczcie ale niefajnie będzie jak po zamontowaniu okaże się, że marnie to wszystko gra, tapicerka drzwi ciągle rezonuje przy głośniejszej muzyce a basu jak nie było tak nie będzie.

Widzisz wygłuszyć drzwi to tak jakby kupić nowy akumulator. Pieniądze wydane a nie za bardzo można się cieszyć zakupem bo go nie widać. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.

A zakup głośnika, które chcesz na dodatek eksponować w półce tylnej to będzie już troszkę radości dla oka może twojego, może znajomych i złodziei też Ale na tej radości z wyglądu się skończy bo ładnie to to na pewno nie zagra

Ja nigdy bym głośników w półkę nie zamontował.