duzo z tym roboty?? bo dostęp z tego co widze marny. Mam problem z wyskakujacym błedem tego czujnika (marchewa sie zapala potem gasnie i tak w kołko). i czy pasuje od 20v??
duzo z tym roboty?? bo dostęp z tego co widze marny. Mam problem z wyskakujacym błedem tego czujnika (marchewa sie zapala potem gasnie i tak w kołko). i czy pasuje od 20v??
Ostatnio edytowane przez Alfista ; 29-05-2012 o 13:50
Wyjęcie to ostateczność.
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...iach_auta.html
Problem najprawdopodobniej jest w kostce.
Pewien jeszcze niejestem ale po wycięciu kostki i zlutowaniu kabelków silnik reaguje normalnie.
Jeszcze podepnę pod komputer by sprawdzić czy zakres pedału jest od 0 do 100 %.
Powiem tak: jak chcesz wyjąć potencjometr to Twoja sprawa (jak ktoś napisał - musisz połamać 3 palce by się do niego dostać) ale zacząłbym (jak mi TU na forum poradzono) od:
1 - podoginać blaszki w kostce
jak nie pomoże to:
2 - wyciąć kostkę i zlutować kable
jak nie pomoże:
3 - poszukałbym czy kable prowadzące do grodzi silnika nie są przetarte
jak nie pomoże
4 - wtedy łamię palce, biorę klucz, żebrami na progu się kładę i próbuję odkręcić.
Ja Ci radzę nie zaczynać od najtrudniejszej roboty bo na 99 % i tak dojdziesz do wadliwej kostki.
kostke narazie rozruszałem, dzisiaj zrobilem 200km i marchewa sie nie zapalila... podjade jeszcze pod kompa czy rzeczywiscie juz zaden bład nie wyskakuje... narazie to tak zostawić czy jednak zlutować kabelki???
mam jeszcze problem z egrem bo mechanik (a w zasadzie dwóch bo ten od kompa i ten co mi turbo regenerował) kazał mi usunąć zaślepke bo wyskakiwał bład recyrkulatora spalin ale teraz zaczeła dymić przy mocniejszym depnieciu... czy w tej starej gruszce moze sie cos uszkodzic??
kontrrolka znowu sie pojawa co jakis czas wiec chyba bedzie trzeba polutować te kabelki...