Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Cykanie od strony rozrządu pod obciążeniem....

sylwekrok28
    Gość

Domyślnie Cykanie od strony rozrządu pod obciążeniem....

Witam panowie jestem po wymianie kompletnego rozrządu czyli: pasek rozrządu,rolka napinająca,rolka prowadząca,pompa wody. + napinacz paska wielorowkowego od akcesoriów,rolka prowadząca,pasek.A teraz do sedna sprawy odrazu po wymianie odpaliliśmy auto i próba wszystko ok aż uchyliłem szybe i usłyszałem że coś cyka od strony pasażera ale tylko i wyłącznie pod obciążeniem jak ruszam na biegu jałowym wszystko jest wporządku mechanik powiedział że to coś przy wydechu bo wszystko jest wporządku nawet koło pasowe sprawdzaliśmy czy aby zaraz znów wszystkiego nie rozbierać ale najlepsze jest to że przed wymianą nie otwierałem szyb i niewiem czy to cykanie występowało czy nie dlatego pytam czy ktoś miał coś podobnego mam krótki filmik który nagrałem cykanie słychać gdzieś w 13-15 sekundzie najwyrazniej prosze o podpowiedzi dziękuje z góry....

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    AR 156 2.0 155kM 1998r.

Domyślnie

Zrzuć pasek osprzętu. Odpal auto i będziesz wiedział na którym pasku jest problem. Jak ucichnie to pewnie alternator ,a raczej jego łożyska. Jak nie to linka i do mechanika niech sprawdza rolki i napinacz rozrządu.
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
    Albert Einstein

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał sylwekrok28 Zobacz post
    i usłyszałem że coś cyka od strony pasażera ale tylko i wyłącznie pod obciążeniem jak ruszam na biegu
    Kiedyś dawno mnie uczono że tak właśnie pracują prawidłowo wyregulowane zawory i rozrząd.
    Moja Bella

sylwekrok28
    Gość

Domyślnie

Witam ponownie dzisiaj dodam film bo wczoraj było już za pózno ,autem zrobiłem już 3tyś po wymianie z tym cykaniem niemam kanału i niemam zabardzo możliwosci ściągnięcia tego paska od akcesoriów ale chyba pojade po niedzieli do mechanika niech sprawdzi dziękuje za podpowiedzi zaraz wstawie filmik na filmiku cykanie słychać gdzieś w 14 sekundzie, dziękuje za podpowiedzi..... http://www.youtube.com/watch?v=_deSp...ature=youtu.be
    Ostatnio edytowane przez sylwekrok28 ; 03-06-2012 o 20:11

sylwekrok28
    Gość

Domyślnie

Witam panowie widze że nikt niechce podpowiedzieć co mojej belli dolega............