...po wyjeciu bezpiecznika zapalila sie kontrolka airbanguswieci mi po oczach i wkurza...
Odlaczenie aku nie pomaga jak w gestapowskich niektorych wozach. Macie jakis pomysl jak to zrobic?
Oprocz wyciagania zarowki od kontrolkidzieki!
...po wyjeciu bezpiecznika zapalila sie kontrolka airbanguswieci mi po oczach i wkurza...
Odlaczenie aku nie pomaga jak w gestapowskich niektorych wozach. Macie jakis pomysl jak to zrobic?
Oprocz wyciagania zarowki od kontrolkidzieki!
...
Użyć komputera i wykasować blądto chyba logiczne - prawda.
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
Tylko poprzez usunięcie błędu kompem chyba ze w końcu kiedyś sama zgaśnie![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
ja też tak miałem i kasowanie kompem nie pomogło bo czujnik pod siedzeniem był nie teges :?
Interfejs i FiatECUScan polecam, ale w wersji z witaminką, bo free nie wszystkie kompy widzi (np. mojego motronic 3.7.1 nie). W necie jest wersja z witaminką 2.6 której używałem, a ostatnio pojawiła się 3.5 http://chomikuj.pl/szymek157/motoryzacja/fiat+ecu+scan z loaderem. Po zainstalowaniu uruchamiasz loadera i startuje FES w wersji pełnej (koniecznie 3.5.00).
W alfie 156 (2005/2006) jest tak, że jak problem ustaje to po jakimś czasie błąd sam znika. Nie wiem jak w GTV bo błędów nie ma uff... Wszystko wyjaśni Ci się po podłączeniu interfejsem.
Jeśli dalej się zapala wtedy lutujemy kable na stałe pod siedzeniem, kupujemy kabel za ok 70zł i ściągamy z netu program (np FES) aby usunąć błąd![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
u mnie kostka pod siedzeniem była luźna - wtedy lampka świeciła
po jej złączeniu lampka sama zgasła
więc spróbuj może rozpiąć i spiąć tę wtyczkę
Tylko odłącz najpierw AKUMULATOR, sterownik poduszek jest bardzo delikatny i można go szybko uszkodzić wahaniami napięcia
Moja alfa nie chciala gadac ostatnio z facetem i jego kompemhehe
...
Komp powiedzial: napinacz! Trzeba zobaczyc co z kostka pod siedzeniem, bo jak bydlo wsiada do tylu to trzeba ja katowac, a jak kazdy wie, z tylu sie nie siada.
...