Witam!
Ile ubędzie płynu chłodniczego po odkręceniu pompy wody? Pytam bo nie wiem czy najpierw usuwać nieszczelność układu chłodzenia bo będę zalewać nowym płynem czy zaczekać aż wymienię rozrząd?
Pozro
Witam!
Ile ubędzie płynu chłodniczego po odkręceniu pompy wody? Pytam bo nie wiem czy najpierw usuwać nieszczelność układu chłodzenia bo będę zalewać nowym płynem czy zaczekać aż wymienię rozrząd?
Pozro
Zależy jak dużo ci ubywa.
Jak podniesciesz auto z prawej str i odpompujesz kompresorem do buteki to dolejesz do układu jakis 1l - max po wyjęciu pompy wody.
Ja tak ostatnio robiłem. Odpiąłem ten węzyk co idzie od zbiornika wyrównawczego pod jeden koniec podpiąłem kompresor a pod drugi butelkę. Tak wyszło 1,5 litra. To co wyciekło na ziemię po wyjęciu pompy było ok 0,5 l.
Nie wiem czy czytałeś.
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob..._9_jtd_8v.html
Ostatnio edytowane przez pampik ; 06-06-2012 o 13:53
Hmm dobra to chyba zaczekam z robotą wycieku (po dolewam jeszcze troszkę wody)
ale wyciek jest po wymiania rozrządu i złym osadzeniu pompy wody czy zbliża sie juz czas na kompletny rozrząd ? bo może być tak że pompa dobrze siedzi ale juz się zaciera i sie rozszczelniła a to już grozi rerwaniem paska - konsekwence sa znane![]()
Nie nie, mam wyciek przy termostaciea kupiłem też nowy płyn chłodniczy. Także rozrząd już czeka na wymianę i dlatego się pytam co by tu pierwsze robić
![]()