Witam serdecznie. Mam pytanie jaki srodek do mycia silnika uzywacie i jak go myjecie (karcher itp) oraz na co uwazac podczas mycia, zeby go nie zalac. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Witam serdecznie. Mam pytanie jaki srodek do mycia silnika uzywacie i jak go myjecie (karcher itp) oraz na co uwazac podczas mycia, zeby go nie zalac. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Większość poleca Tenzi Super Green, dostępne bez problemu na alledrogo. Jedyne co musisz mieć to ten szampon, Karcher i jakiś pojemnik ze spryskiwaczką coś w stylu płynów do mycia szyb.
Wielkie dzieki![]()
Spoko np. Jak możesz to zrób fotki silnika przed myciem i później po myciu jaki będzie efekt, to może więcej ludu się zdecyduje na mycie![]()
Jasne, jak tylko zakupie srodek to go odpicuje. Na pewno się pochwalę![]()
Silników się niemyje, chyba, że jest się handlarzem i ma się coś do ukrycia. Lekko zakużony silnik pokaże ci w odpowiednim czasie co go może boleć, a poza tym cieszy się zawsze większym zaufaniem. Oczywiście nie mówię by wozić tonę błota pod spodem.
myje się tak samo jak karoserie i środek nie którzy myją trakże podwozieNapisał Bianco
![]()
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
Jak się ma z czego myc, to się myje.Napisał alfasound_mania
W moim samochodzie poza czystą karoserią czyste musi byc wnętrze. Pod machą kurz mi nie przeszkadza, mimo że mam silnik opakowany w czarny plastik, na którym byle kurz widac okropnie. Inna sprawa, że nic mi nigdzie nie cieknie i po prostu myc niczego nie trzeba.
A kurz z plastiku można wytrzec mokrą szmatką.
http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)
Ja bym się 3 razy zastanowił przed myciem silnika...A niech coś zamoknie, tam jest tyle elektroniki ze naprawde trzeba bardzo uważać, a po umyciu najlepiej zostawic machę otwarta w słońcu na pół dnia zeby wszystko dobrze wyschło, omijac jak sie da czujniki i wszystko co przewodzi prąd bo mozna narobic jaj przypadkiem...
Ja tez mam kurz na silniku i czasami przechodzi mi przez głowe zeby go umyc ale cholernie boje się cokolwiek wlewać pod maskę prócz oleju i płynów ustrojowych silnika :mrgreen:
Jak to jest z tym myciem chłopaki własciwie...moze niepotrzebnie się tego boję...
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz