Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: 156 2.0ts - 700hp !!!!!

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie 156 2.0ts - 700hp !!!!!

Jak w temacie...Dla mnie szok...700KM w TS-ie ..nawet nie V6....Już nawet nie pytam czym silnik podkuty ale podzespoły takie jak przeguby , sprzęgło...ludzie na forum łamią przeguby w JTD przy > 240KM a już nie wspominając właśnie sprzęgła...Zapodaje filmik z Youtube ( tylko nie smiać się z muzy )
    http://youtu.be/Epj88LqQoRU

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Takie silniki nie mają już nic wspólnego z serią. Jak dla mnie to sztuka dla sztuki 700KM i FWD to nie jest dobra kombinacja

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Koledzy to jeszcze nic widzialem filmik jak w vw golfie 2 1.8i zrobili 900koni miał cos ok. 2.15s do setki

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

No wiem ,że się da tylko jakoś mało Alf "podciągniętych" widziałem.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał jarzabek Zobacz post
    Takie silniki nie mają już nic wspólnego z serią. Jak dla mnie to sztuka dla sztuki 700KM i FWD to nie jest dobra kombinacja
    Ja niewiem czemu twoim zdaniem niema nic wspólnego z serią...Przecież nie włożył tam silnika z Musclecara... Cały silnik jest seryjny ( ewentualnie a raczej napewno podkuty ) kolektor dolotowy własnej produkcji ( pełen szacunek ) dołożone turbo i pare innych gratów . Normalny mocny tuning.... Jedynie ciekawi mnie właśnie przeniesienie napędu -że to wogóle potrafi wystartować....i nic sie nie połamie bądz nie odpadnie..

- - - Updated - - -

Dla Golfa na 4 garkach 900KM -szacunek....Mój znajomy z Holandii ma e36 2,5L ponad 1000KM i auto wygląda jak seria w M-pakiecie....ale to juz 6 cycków a nie 4..

Użytkownik Ogier Avatar Lukas1020
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    AR 156 2.0TS Sportpack, AR GTV 2.0JTS

Domyślnie

Wielki podziw dla tego auta, Kolejny dowód na to że TS ma potencjał, Niestety u nas w PL mało projektów TS + Turbo, te silniki można nieźle poprawić, z dostępnością odpowiednich części nie jest trudno. A co do tego czy przypomina serie, to na 100% jest to seria, z poprawionym silnikiem skrzynią i napędami, na ulicy w życiu bym nie pomyślał że to tak potrafi latać, można by się pokusić o znaczek 1.6 dla zmyłki
    Lukas1020

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Lukas1020 .... Z tym znaczkiem to niezły bajer . Kolega z Witczaka kupił 147 z silnikiem z GTA . Całość jak seryjna 147 na fajnej 18" jak omenowa....i właśnie na klapie 1,6 Oj jakie zdziwienie było na swiatłach....Alfa zmieniła użytkownika na moje nieszczescie bo nie zdąrzyłem jej kupic

- - - Updated - - -

Ja bym chciał widzieć co tak naprawdę sie da wyciągnąć z 3.0 V6 bo sie podniecają ,że kolega krajowy ma 300KM na kompresorze w 3.0 a to jak widać małe piwko jak z 2.0 dali 700KM... Jak chłopaki z kraju skosnookich z Supry wyciągają 1400-1500KM o podobnej pojemności to może jeszcze ujrzymy jakąś GTV 3.0 na poziomie Veyrona

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

ta 147 jest na forum tyle ze juz znaczka 1.6 nie ma. Jesli chodzi o tak ekstremalne modyfikacje to dla mnie obecnie maly sens - gdzie to wykozystac? Jeszcze kilka lat temu robilo to na mnie wrazenie ale obecnie mysle ze moc do 300KM bylaby wystarczajaca wiec lekko zmodyfikowane GTA wpisuje sie tu znakomicie. zastanawiam sie czasem tez czemu jesli juz ida ludzie w takie moce to nie robia tego z wiekszych pojemnosci tylko laduja wielkie turbo ktore kola urywa ale wykres idzie wysoko...
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 01-07-2012 o 12:42

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Drift-r bo po tą są rekordy żeby je bić....Poprzeczke się zawsze zakłada wyżej...Nieważne ,że tym się nieda jezdzić ,ważne że ma 700HP ....Przeca synecek tym do kościoła ani w tydniu do pracy nie jezdzi raczej

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

wszystko sie da ....

custom kolektor ssacy i wydechowy, co widac

tak samo przeniesienie, sprzeglo to nie problem na taka moc, poloski tez - zrobione na potrzebe tego projektu pewnie

ze silnik zakuty to chyba jasne, dobre odprezenie, jakas kanapka i mozna suszyc dobrze

dobre ECU wrzucone zeby to ogarnialo wszystko i leci, jesli sie ma $$ to nie widze zadnego problemu zeby cos takiego uzyskac
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    No wiem ,że się da tylko jakoś mało Alf "podciągniętych" widziałem.
    Ja niewiem czemu twoim zdaniem niema nic wspólnego z serią...Przecież nie włożył tam silnika z Musclecara... Cały silnik jest seryjny ( ewentualnie a raczej napewno podkuty ) kolektor dolotowy własnej produkcji ( pełen szacunek ) dołożone turbo i pare innych gratów . Normalny mocny tuning.... Jedynie ciekawi mnie właśnie przeniesienie napędu -że to wogóle potrafi wystartować....i nic sie nie połamie bądz nie odpadnie..
    .
    To auto ma seryjną tylko Klapkę na silniku i może blok silnika (raczej spodziewał bym się modyfikacji także samego bloku). Poza tym ma wszystko nowe poczynając na dolocie, kolektorach, kompletnym zakuciu, wtryskach, turbo, rozrząd, wydech, sprzęgło, skrzynia biegów kończąc na półosiach.
    Żadna seria nie wytrzyma takiego kręcenia.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia