Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Alfa 8C w Top Gear

Użytkownik Ogier Avatar Rafik
    Mieszka w
    Bartoszyce/Londyn

Domyślnie Alfa 8C w Top Gear

Wiatm.

Czy ktos ogladal top gera z Alfa 8C? Ja widzialem i jestem troszke podlamany mozliwosciami tego autka. Niby 450 koni, super zawieszenie, rozklad masy a czas straszny!! Jeden z najwolniejszych aut w top gear((( Clarkoson mowil jakie to dzielo sztuki , piekna stylistyka, brzmienie silnika itd.. ale przeciez jest to najwiekszy seryjny silnik w alfie i jest to typowo auto sportowe!!!!. Co poszlo zle????????

Pozdrawiam.
    Była Alfa 156 2.4 JTD 10V 185 KM
    Byla Alfa 166 3.0 Super + LPG
    Jest Alfa 166 3.2

Artur_13
    Gość

Domyślnie

Moze Stig sie nie przylozyl

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Co poszło źle? Jezioro na 'torze'. Przecież samochód nawet na prostej tracił przyczepnośc. Aquaplanning. Niefajne uczucie, gdy chcąc przyspieszac na prostej, tył zaczyna myszkowac na boki a przyspieszenie jest stałe i wynosi 0.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Spirit
    Gość

Domyślnie

Miejmy tylko nadzieję że przetestują ją kiedyś jeszcze raz na suchym torze

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał Spirit
    Miejmy tylko nadzieję że przetestują ją kiedyś jeszcze raz na suchym torze
    Raczej wątpliwe, ponowne testy wykonali tylko raz (jeśli mnie pamięć nie myli) dla Koennigsegg'a jak wymyślili TopGear Wing
    Teraz raczej nie mają powodu
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie Re: Alfa 8C w Top Gear

Cytat Napisał Rafik
    Wiatm.

Czy ktos ogladal top gera z Alfa 8C? Ja widzialem i jestem troszke podlamany mozliwosciami tego autka. Niby 450 koni, super zawieszenie, rozklad masy a czas straszny!! Jeden z najwolniejszych aut w top gear((( Clarkoson mowil jakie to dzielo sztuki , piekna stylistyka, brzmienie silnika itd.. ale przeciez jest to najwiekszy seryjny silnik w alfie i jest to typowo auto sportowe!!!!. Co poszlo zle????????

Pozdrawiam.
    Źle odbierasz ten program i tyle . Nie wiem skąd u nas przeświadczenie, że TG testuje samochody. Przeciez to nie ma nic wspolnego z prawdziwym testem, poszukiwaniem granic przyczepnosci. Jak chlopak sobie driftuje miedzy kałużami to trudno, żeby osiągnął dobry czas DD . W ogóle celem tego programu jest zabawianie widza, a nie nudne zagłębianie w suche liczby. Lubie oglądać TG, ale w życiu nie pomyślałbym żeby wziąć na poważnie to co ten program pokazuje..(inna sprawa, że nie wiem jak można na poważnie brać 99% tego co leci w TV w ogóle :wink: )

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Rafik
    Clarkoson mowil jakie to dzielo sztuki , piekna stylistyka, brzmienie silnika itd
    Bo to jest dzieło sztuki a nie następny ścigacz na tory :mrgreen: 8C ma wyglądać , brzmieć i z każdym rokiem coraz więcej kosztować :mrgreen:

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

na You Tube jest masa programów francuskich które testowały 8C i testowali go tam też na torze, ale nie pamiętam czy podawali czas, bo to był suchy test. Ja francuskiego jeszcze na tyle dobrze nie rozumiem, żeby pisać rozprawki z tego co tam gadali. Ale polecam, jak komuś żabojadzki nie przeszkadza.

Jak się komuś szukać nie chce
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK
    Źle odbierasz ten program i tyle . Nie wiem skąd u nas przeświadczenie, że TG testuje samochody.
    Bingo! TopGear jest programem rozrywkowym. Nie należy go traktować poważnie. Ogląda się go przyjemnie, podobnie jak się czyta felietony Skiby.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Artur_13
    Gość

Domyślnie

To jest jakis obłęd 450 koni i taki czas to jest poprostu niemozliwe.To jak testowali inne alfy to mialy lepszy czas.A 8c... nawet golf ja pokonal...nie wiem czy sie śmiać czy płakać :shock: