Musze założyć hak do mojego Crosswagona. Czy potrzebuje wiązkę elektryczną z "komputerem" czy zwykła wiązka jak starych autach?
Musze założyć hak do mojego Crosswagona. Czy potrzebuje wiązkę elektryczną z "komputerem" czy zwykła wiązka jak starych autach?
byatry elektryk podlaczy to bez komputera, ale jak jest to bedzie latweij
Czyli taki hak z tymi akcesoriami mi wystarczy?
http://allegro.pl/hak-holowniczy-alf...476748327.html
Jedyny problem jako może być to kontrolka od przepalenia żarówki. Ale w razie co wystarczy dołożyć przekaźnik za pare złoty i bedzie napewno ok. Taniej niż moduły za 150 zł do haka.
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
Czy ktoś montował hak produkcji Auto-hak Słupsk do Crosswagona (ewentualnie SW po lifcie)?
Wg. ich katalogu, hak z ich oferty pasuje do roku produkcji 2000-2003. Natomiast w katalogu Thule ten sam numer haku jest do wszystkich wersji nadwoziowych i rocznikowych.
Auto-hak nie odpowiada a cena zdecydowanie zachęca do wyboru ich haka a nie Thule czy Westfalia.
Według mnie różnica może być w wysokości mocowania główki haka do reszty stelażu. W Crosswagonie zderzak jest zdaje się wyższy niż w standardowej wersji i tutaj może być pies pogrzebany. Co do wiązki elektrycznej to nie ma potrzeby montowania modułu. Oryginalna wiązka haka od Thule nie posiada żadnego modułu, a jedynie przekaźnik w obwodzie świateł przeciwmgielnych.
Pozdrawiam
Kupiłem ten hak z Auto-hak Słupsk.
Zamontowałem. Pasuje do auto bez żadnych przeróbek itp.
Wybrałem model z wypinaną kulą żeby nie szpecić auta ale osiągnąłem efekt odwrotny do zamierzonego. Mechanizm wpinania haka wraz z gniazdem, umiejscowiony jest poniżej zderzaka i widoczny w całości. Chyba lepiej by wyglądał hak ze stałą kulą...
Odkopię trochę temat - kolego klimekkk - mógłbyś podać więcej szczegółów, koszty, jakieś fotki? Daj namiary na ten hak.
Pavel_Gtv - jak już wcześniej odpowiedziałem na priv:
Hak kupiony bezpośrednio u producenta Auto-Hak Słupsk. Nie pamiętam ile zapłaciłem ale wg. cennika dostępnego na ich stronie: http://autohak.com.pl/index2.php?id=97 cena za hak wypinany to 782zł, niewypinany 519zł.
Do tego dochodzi kilkadziesiąt zł za uniwersalną wiązkę kabli.
Ja wlutowałem kable gniazda bezpośrednio w kable idące do tylnych lamp. Światłą działają jak powinny.
Jest to hak dedykowany do standardowej Alfy 156 a więc w podniesionym Crosswagonie kula jest nieco wyżej niż powinna być. Thule również sprzedaje ten sam model haku do zwykłej 156 co do Crosswagona...