Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Alfa 147

bakłażan9494
    Gość

Domyślnie Alfa 147

Witam,
    niedawno zdałem prawko (jeszcze nie odebrałem nawet ;P) i w niedługim czasie chciałbym zakupić swoje pierwsze auto. Myślałem nad tym, by zakupić alfę 147. Mój budżet, to niestety tylko 7-8 tys zł. Zależy mi na tym, by auto nie paliło jak smok, ponieważ na paliwo jak na razie dawać pieniądze mi będą rodzice, a nie chcę z nich dużo zdzierać.
    Jak myślicie? Jaki silnik byłby dla mnie najlepszy? Będę jeździł głównie do szkoły (12 km) + jakieś sporadyczne wyjazdy nad wode itp. A może lepsza będzie dla mnie alfa 156 lub jeszcze inna? (musi być to alfa bo już się na nią napaliłem ;D )
    Proszę o odpowiedzi

grubys
    Gość

Domyślnie

Raczej ciężko będzie wyrwać dobrą sztukę za te pieniądze. Powinieneś liczyć się też z dodatkowymi kosztami przy zakupie każdego używanego samochodu (1-2tys.) A wiadomo, że im tańszą sztukę kupisz tym kosztów może być więcej niestety...
    No chyba, że budżet jest bardziej elastyczny

pozdro

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Będzie ciężko kupić 147. 156 to już bardziej prawdopodobne.

A najlepiej jak już chcesz AR i żeby utrzymanie Cię nie przerosło kup zadbaną 145.

Użytkownik Embrion Avatar kbzp
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    147 1.6TS @120KM '03

Domyślnie

Nie da się za 7-8 kupić dobrej 147... Ja za swoją dałem prawię 2x więcej, a i tak jest w niej parę spraw do poprawek

Za 6-7k można za to kupić niezła 145/146 z końcówki produkcji

bakłażan9494
    Gość

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Spoko, tylko weź pod uwagę, że z samochodami nie jest tak jak z innymi rzeczami, które się kupuje. Na starcie biorąc pod uwagę, że rzucasz się na auta sprowadzone dolicz całkiem sporą sumę związaną opłatami, zarejestrowaniem, ubezpieczeniem i wymianą kilku elementów jeśli będzie to konieczne a zazwyczaj tak jest. Pierwszy z brzegu - rozrząd.

grubys
    Gość

Domyślnie

Dokładnie, dodatkowo obydwa to benzyniaki, a one dużo palą... tobie jak mówiłeś zależy na oszczędności więc zalecałbym tylko Diesla.

pozdro

michal0401090
    Gość

Domyślnie

Kupujesz taką za 7500 doliczasz koszty opłat 1500, wymiana elementów na początek minimum 1500, a do tego nie zapomnij, że auto trzeba ubezpieczyć i ewentualnie zakupić do niego opony na zimę (kolejne 1500). Za 8 tys. zakup jest realny, ale będziesz na nią patrzał a nie jeździł. Sam to przerabiałem wstrzymałem się odłożyłem trochę i mam Alfę

Użytkownik Ogier Avatar Bednar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    147 1.6 LPG

Domyślnie

Mnie rok temu 147ka 1.6 120KM z 03' kosztowała z opłatami 16,500zł... Do wymiany miałem tylko przednie górne wahacze i autko w idealnym stanie. Mój znajomy kupił za 4tyś mniej i na początku się śmiał że przepłaciłem ale... teraz jego Alfa kosztowała go już prawie blisko 20k. Ja jeszcze do 20k nie dobiłem a założyłem dobre LPG. Więc może na start dasz te 7-8k i wrócisz na kołach bo auto będzie jeździć... tylko jak będzie jeździć to już odpowiedz sobie sam
    Możesz kupić jedną dobrą albo dwie w cenie tej jednej i sobie z nich jedną dobrą poskładać

Na dzień dzisiejszy bym kupił diesla ale na benzynke nie narzekam
    Ostatnio edytowane przez Bednar ; 05-08-2012 o 09:43

wili60
    Gość

Domyślnie

Ja za swoją dałem 12000 plus rejstracja (1500). Wiadomo że na starcie musiałem wymienić rozrząd (900), już jak brałem ją to liczyłem się też z wariatorem (600) plus trzeba była dokupić letnie opony i alufelgi(1800). Moim zdaniem ciężko będzie Ci znaleźć za 7-8 k dobrą 147'ke. Po pierwsze jest to auto dość drogie w utrzymaniu, po drugie mi 1,6 ts (120KM) pali średnio 9l, więc sam sobie odpowiedz czy to dla Ciebie dużo czy też nie. Szczerze to ja za te pieniądze bym się nie zdecydował na 147. Pozdrawiam.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia