Teraz nie mam jak sprawdzić ale nie możesz wyregulować na nowo leflektorów? Choć i tak dziwne że się zmieniło. Po pracy zapodam nura jak nikt inny nie będzie mógł
masz założone tak jak powinno być, ale kseny ustawia się przez kompa w ASO
Reguluje sie poziom lampy mechanicznie ale na kompie resetujesz elektroniczny zakres wyrownywania poziomu.
Wysłane z mojego GT-I9000
Nie do końca Marku tak jest. W mojej 166 pełną kalibracje układu poziomowania przeprowadza się kompem (np po wymianie jednego z czujników samopoziomowania). Mam kabel ELM 327 i FiatEcuScana i nawet w tym programie jest opcja kalibracji układu samopoziomowania. Regulacje ręczne sa po to ze w razie nagłego padnięcia czujnika strumień światła spada na dół i można go podnieść ręcznie, ale po zmianie któregoś z czujników samopoziomowania trzeba cały układ skalibrowac właśnie komputerem.
Dzięki wielkie za odpowiedź. Wcześniej wodziki miałem ustawione, jak te dorysowane na zdjęciu i było za nisko nawet po regulacji. Niestety po zabawie czujnikiem wysokość świateł uległa zmianie, więc ustawiłem na "oko", ale muszę podskoczyć jeszcze na SKP, żeby dobrze ustawić. Jeśli chodzi o ustawianie świateł kompem to ostatnio z ciekawości połączyłem się FESem i rzeczywiście jest tam opcja kalibracja. Przed ustawianiem świateł sprawdzę jak to działa.