Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Palenie układu wycieraczek Alfa Romeo 146 1,9JTD r1999

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Debrzno
    Auto
    146 1.9 JTD 1999

Exclamation Palenie układu wycieraczek Alfa Romeo 146 1,9JTD r1999

Witam wszystkich posiadaczy pięknych samochodów jakim jest alfa .
    Pewnego ranka gdy jechałem swoją Alfa zaczął padać deszcz więc włączyłem wycieraczki które nagle się zatrzymały.Przestały działać wszystkie pozycje z wyjątkiem tej która włącza się na chwile po czym zatrzymuje na swoim miejscu u mnie było to tak że wycieraczki ruszyły ale gdy puściłem przestały działać.Wymieniłem Bezpiecznik gdyż był spalony no ale wiadomo ,że to nie pomoże już . Auto odstawiłem do mechanika który trzymał go najpierw przez miesiąc a puzniej prawie dwa.Naciągając mnie na koszty kazał kupić przekaźnik , silniczek od wycieraczek , rozdzielnie znajdującą się pod kierownicą i sam włącznik . Wycieraczki działały tylko za pozycjach szybkich. Niedługo gdyż po włączeniu spryskiwaczy silniczek znowu się spalił .Obecnie samochód odstawiłem do innego mechanika, ale proszę was o pomoc bo moja biedna alfunia już 3 miesiąc będzie stać na dworze .Może ktoś z was miał podobny problem ,lub zna te piękne samochody jak siebie !!!.
    Pozdrawiam!!

Użytkownik Świeżak Avatar luczej
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 Ti Q4 Rosso

Domyślnie

Zdejmij osłony podszybia i sprawdź czy przypadkiem płyn nie dostaje sie do silniczka wycieraczek.

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

duzo problemów z zacinaniem wycieraczek a tym samym spaleniem silniczka wiąze się z mechanizmem, który porusza wycieraczką ( poprostu rdzewieje) trzeba go wyjać i wyczyścić, nasmarować itd. Często również styki silniczka pokrywają się smarem i nie przekazują impulsów. Taką robotę mozesz zrobić sam pod domem w niecałą godzine, nie trzeba do tego mechanika
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Debrzno
    Auto
    146 1.9 JTD 1999

Domyślnie

1990mb to może być to taka prosta przyczyna mam nadzieje ze to właśnie ona. Luczej thx z zainteresowanie ale to raczej nie to bo oba silniczki są suche no nic jutro sprawdze i dam znać jeszcze raz thx za pomysły rozwiązania mojego problemu.Tak wogóle to 1 mechanik straszył mnie serwisem i wymianą całego układu to nie było by fajne:/
    pozdro