Hej.
Przyszedł czas na wymianę drążka kierowniczego - myślę, że razem z końcówką i chyba zrobię dwie strony.
Jakiej firmy wybrać ??
Piszcie jakie macie doświadczenia z różnymi markami - czy warto płacić więcej ??
pozdrawiam
156X
MEYLE
VEMA
FAST
TRW
TEKNOROT
DYS
inne jakie ?
Hej.
Przyszedł czas na wymianę drążka kierowniczego - myślę, że razem z końcówką i chyba zrobię dwie strony.
Jakiej firmy wybrać ??
Piszcie jakie macie doświadczenia z różnymi markami - czy warto płacić więcej ??
pozdrawiam
156X
Więc ja powiem tak kiedyś jak robiłem zawiechę to okazało się że jeszcze drążek jest do wymiany a że nie miałem go kupionego to na szybkości wziąłem to co mieli na sklepie bo auto rozebrane stało w garażu. Na moje nieszczęście mieli w sklepie chFASTa ale go założyłem bo potrzebny był na wczoraj. Efekt taki że drążek wytrzymał ledwo ponad rok. Rok temu wymieniłem go na TRW jak większość części i jak na razie jest ok.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
i co to tyle ?? no dalej![]()
No wiesz najlepiej trw, ale znajomi montowali w swoich samochodach teknoroty nadal latająA tak przy okazji jak rozpoznać luz na drążku i odróżnić go od luzu na maglownicy ?
Luz na drążku kierowniczym możesz sprawdzić podnosząc auto na lewarku,(najlepiej jak jest z tobą druga osoba)która,porusza kołem na boki,a Ty złapiesz za koniec drążka od strony maglownicy,za przegub kulowy (przez osłonę) możesz to wyczuć.![]()
Drążki bardzo rzadko się psują, przeważnie pada maglownica albo końcówka drążka.