Mam 156 3.0 V6 z instalacja BRC. To moje pierwsze auto z lpg wiec jestem laikiem. Silnik na gazie przejechal 70 kkm. Reduktor BRC Genius max, wielozawor typ BRC, wtryski tez BRC. Po zakupie auta poprzedni wlasciciel powiedzial mi, ze gaz trzeba wyregulowac. Na benzynie chodzi bez problemu, ale ma LPG jak podjezdzam do skrzyzowania i wcisne sprzeglo to czasami silnik gasnie. Silnik jest tez slabszy na lpg, ale podobno istalacja jest przykrecona dla oszczednosci. Mieszkam w Grecji i tutaj gaz zaczeli montowac dopiero od roku wiec sa zieloni w tym temacie. Mam gazownika Polaka, ale powiedzial mi, ze nie ma sprzetu do BRC. Znalazlem autoryzowany serwis BRC i mam zamiar udac sie do nich. Bede im patrzyl na rece. Teraz jak powinni wyregulowac ta instalacje? Na co mam zwrocic uwage? Spalanie lpg powinno byc wyzsze niz PB z tego co wyczytalem i koncowka obrotow powinna byc na pb. Co jeszcze? I macie jakies wskazowki odnosnie jazdy na Lpg? Wypadaloby wymienic swiece i kable WN. 3.0 jest swietnym silnikiem i nie chcialbym mu zaszkodzic zle wyregulowanym lpg.