Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Montaż składanych lusterek

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kudlacinka
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    166 2.4 jtd

Domyślnie Montaż składanych lusterek

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie w związku z lusterkami. Nie posiadam opcji składanie w swojej 166 a bardzo by mi się przydała. W związku z tym mam pytanie czy wszystkie wiązki potrzebne do podłączenia takiego czegoś są w samochodzie czy wiązkę trzeba ciągnąć ( jak tak to może mi ktoś powiedzieć jak mam to zrobić). Bo chciałbym kupić używki składane i je założyć do mojej Belli, tylko nie wiem czy mam wszystkie kable potrzebne do takiej operacji.Dzięki bardzo za odpowiedzi.

POZDRAWIAM

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

A ustawianie elektryczne masz? musiałbys na pewno zmienic panel na boczku drzwi kierowcy i druga sprawa w naszych autach wiazki często były puszczane do max opcji a dopiero petem myślano o tym co będzie w aucie. Więc jest duża szansa że możesz je podłączyć.
    Sprawdź czy masz jakies wolne wtyczki przy lusterku po odkręceniu tego czarnego trójkącika w rogu szyby

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Potrzebujesz
    - lusterka z opcja składania-
    - przełącznik z guzikiem do ich skłądania.
    Wiązki miałem już przystosowane. Auto mam z 1999 2,4 JTD.
    Ja kupiłem lusterka w kolorze i tylko je przelozylem, ale bez problemu po zdjeciu szka z lusterka mozesz przelozyc same bebechy.
    Podobno w lusterkach od anglika kostka od czujnika temp jest z prawej strony . W europejskiej kontynentalnej czujnik masz w lewym , ale na spokojnie bebechy przełożysz.
    Problemem moga byc tylko zajebiście zapieczone śruby wewnątrz lusterek mocujace całe te silniki itp do obudowy.
    Kostki powinieneś miec, kilka razy ten temat był poruszany i zawsze każdy te kostki miał przystosowane. Roboty dużo z tym ni ema a efekt zajebisty. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 12-09-2012 o 21:34
    [C

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

tez zakładałem u siebie skladane lusterka, fajny bajer podczas parkowania. Wystarczy przełacznik i mechanizm skladania. Jak chcesz to zostało mi prawe lusterko elektrycznie składane to sobie mozesz przełozyc w swoją obudowe, zostanie ci tylko lewe i przełacznik..