Witam czy można do naszych alf dokupić końcówke tłumika tak żeby fajny sportowy dźwiek czy trzeba wymieniać cały tłumik na sportowy???
Witam czy można do naszych alf dokupić końcówke tłumika tak żeby fajny sportowy dźwiek czy trzeba wymieniać cały tłumik na sportowy???
oczywiście że można lecz cena tłumika końcowego dedykowanego regazzon to koszt około 1800 pln!!!
lub dosztukowany tłumik jaki tylko chceszja tak mam i jest git
!
masz jakieś namiary na końcówki jakiegoś linka??a o tym tłumiku to wiem szokująca cena![]()
Mi się wydaje że z tłumikiem końcowym można zbytnio przekombinować zwłaszcza w tym modelu-seria i tak ładnie brzmi przy tym silniku.
wiadomo zeby lepiej nie kombinować tylko jest róznica w cenach i to dosyc spora, także można coś wymislić ciekawego..
Gosciu się pyta czy trzeba wymieniać tłumik czy samą końcówkę tłumika żeby uzyskać polepszenie własciwosci akustycznych a wy od razu o ragazzonach i innych kosmosach....Co do końcówek to raczej nic nie dadzą ( bo co może dać nakłądka na rurę tłumika - chyba swist ) a tłumiki polecam WM sport..zwłaszcza te w polerowanej nierdzewce -ładnie wyglądają i wytrzymują lata...a przy tym brzmienie całkiem całkiem w benzynie . Z kolei ceny oscylują za sam końcowy w granicach 200-300pln ( wiadomo - uniwersalny i trzeba dospawać wieszak ale nie ma tragedii ) ... Rozchodzi się tylko o dzwięk ( bo mi akurat ragazzon brzmi jak dziurawy tłumik , wole basowy pomruk ) a co do własciwosci iscie technicznych to powiem tak - przelot to przelot i tyle...Nawet najgorszy chaszpel ze szrotu ( sportowy ) będzie tylko na plus w porównaniu do starej zatkanej serii....I jak wspominałem kwestia rozbija się o własciwosci akustyczne.....
Dobrze napisal NazarPopieram
wywal srodkowy tlumik,ostatnia puche kup tak jak pisze kolega i bedzie dobrze.Ja w swojej wywalilem srodkowy zostal tylko kat,a ostatni wydech mam podobno z toyoty supry.Bardzo fajnie brzmi i zajebiscie wyglada 2-rurka! Pozdrawiam
"Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson
ok koledzy o taką podpowiedź mi chodziło..w miarę przystępna cena i nie dużo kombinacji.Wlaśnie mi chodzi o akustykę fajny basowy dźwięk..Dzięki pozdro 600![]()