Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: Dobry Serwis w Warszawie!!! Pilne!

Użytkownik Ogier Avatar dawideksl
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 2,5 V6 Sportronic

Domyślnie Dobry Serwis w Warszawie!!! Pilne!

Dzień dobry! Poszukuję dobrego serwisu w Warszawie (jak się domyślacie nie bardzo drogiego). Pablo Garage odpada - za daleko. Gdzie serwisujecie swoje Alfy? Niestety muszę zlawetować swoją, bo po 2 dniach stania na deszczu w środku (tylko na podłodze, zebrało sie trochę wody (szyby i drzwi były szczelnie zamknięte) i nie zechciała już więcej odpalić, mimo, że wyciągnąłem i naładowałem akumulator. Nie mam pomysłu co to może być, dlatego jutro chcę bellę odholować na diagnozę. Proszę o pomoc! Pozdrawiam!

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Wrzuć temat w działach regionalnych to prędzej ktoś miejscowy Ci pomoże. A jeżeli chodzi o usterkę to przy założeniu że woda w środku jest sprawcą awarii to pewnie przecieka przednia szyba gdzieś na bokach. Póki nie wyschło to ja bym szukał bo później to mechanik już nie nie wyczaruje. A póki mokro dojdziesz jak po sznurku.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 2,5 V6 Sportronic

Domyślnie

Tylko że to jest dziwne że nic poza dywanikami nie było mokre. i co to wszystko może mieć do odpalania auta? kable zmokły? zwarcie?

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

A jakies konkretniejsze objawy poza woda na podłodze i rozładowanym aku ? Kręci w ogóle ? Bezpieczniki wszystkie sprawdzone ? Jakieś kontrolki nie gasną np. CODE ? Takie proste rzeczy możesz sam ogarnąć.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Wróżką nie jestem. Ale jak dla mnie to może być np taki scenariusz. Masz nieszczelność przedniej szyby przy słupku. Woda zaczęła się sączyć, poleciała po karoserii, na elektrykę, unieruchomiło auto i spłynęło na podłogę. Oczywiście wcale tak nie musi być. Ale daję przykład.
    Woda na dywanikach nie pojawiła się znikąd. Chyba że nie pamiętasz jak przejeżdżałeś po rzece, wylałeś słoik z kompotem itp Tak więc jeżeli sam nie wzniosłeś tam tej wody a auto stało to musiało to przypłynąć z góry. Może droga którą woda docierała już wyschła. Nie wiem. To wróżenie z fusów bez dokładnej obdukcji. A może to zbieg okoliczności że dwa zjawiska wystąpiły na raz. Ja na pewno bym porozkręcał co nieco i zrobił małe dochodzenie.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 2,5 V6 Sportronic

Domyślnie

Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    A jakies konkretniejsze objawy poza woda na podłodze i rozładowanym aku ? Kręci w ogóle ? Bezpieczniki wszystkie sprawdzone ? Jakieś kontrolki nie gasną np. CODE ? Takie proste rzeczy możesz sam ogarnąć.
    Nie kręci, nie działa centralny, awaryjne, ics, nic. jedyne co działa po podłączeniu 30h ładowanego aku to zapalenie się lampki w bagażniku i to "ledwo". (moze aku dostał zwarcia i jest do wyrzucenia? niestety nie posiadam miernika). Marek, taka opcja też wydaje mi sie prawdopodobna, niestety nie jestem dobry w rozkręcaniu czegokolwiek, więc sam tego nie zrobię. Po rzece też nie jeździłem Gdzie są bezpieczniki i jak je sprawdzić? Chciałbym przynajmniej odpalić, żeby oszczędzić sobie wydatków na lawetę.

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Najpierw sprawdź bezpieczniki główne na aku na tej płytce, potem po prawej stronie w bagażniku pod tą klapą i dalej pod maską i w kabinie pod kierownicą. Ale jak piszesz że lampka w bagażniku ledwo świeci to z aku raczej nic nie będzie.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 2,5 V6 Sportronic

Domyślnie

zaraz sprawdzę i dam znać

- - - Updated - - -

Ok więc sprawdziłem - bezpieczniki wydają się być ok. podpiąłem jeszcze raz aku - lampka w bagażniku zaświeciła się normalnym światłem, załapała zmieniarka (lecz tylko na chwilkę). następnie lampka w bagażniku zaczęła pulsować. kierunkowskazy nie migały. Co jeszcze zaobserwowałem - prędkościomierz i obrotomierz zaczęły żyć własnym życiem. skok prędkości i obrotów i do zera - i tak kilka razy. nic więcej nie działa. co do przecieku - wody po nocnym małym deszczu jakby znów jest ciut więcej - ręcznik który zostawiłem troszeczkę namókł - zostawiłem go za fotelem kierowcy z tyłu (ogólnie nasiąknięta jest lewa strona samochodu, najbardziej z tyłu, ale samochód stoi przodem na krawężniku wiec pewnie spływa tam - prawa jakby delikatnie wilgotna, ale znacznie mniej niż lewa.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

A może ten akumulator już wyzionął ducha???? Podłącz inny, albo chociaż na kablach od innego auta.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 2,5 V6 Sportronic

Domyślnie

postaram się do wieczora skombinować miernik, ale padniety aku nie tłumaczy tańczenia wskaźników na desce rozdzielczcej.