Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: [156] Obejście CODE

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie [156] Obejście CODE

Witam,
    zeszłej zimy miałem dość częsty problem jakim jest pojawienie się CODE ponieważ immo nie odebrało kodu z pastylki. Działo się to przy 30, 40 stopniach mrozu. Zdarzyło się kilka razy, więc przymknąłem na to oko, wstukałem kod pedałem i po sprawie. Prawdopodobnie jak wiązka jest nienagrzana, lub inny element to po prostu nie dochodzi impuls z kluczyka, pewnie coś gdzieś zaśniedziało.
    Następnie jednego dnia w lecie, przy upale, pojawiło się code i nie chciało odpuścić z 15 razy. Potem nie było problemów aż do sierpnia. W sierpniu, czy tam na początku września, jak już zaczęły się zimniejsze dni, CODE pojawiało się bardzo często, praktycznie nie pojawiało się z taką częstotliwością, jak wcześniej się pojawiało O ile gdy parę razy przy mrozach to się stało, o tyle teraz nie widzi mnie się za każdym razem wstukiwać CODE.
    Nie mam zamiaru także wymieniać wiązki albo szukać po jakiej stronie w elektronice leży wina (chyba że jest jakiś czujnik, coś co mogę jeszcze sprawdzić i wymiana tego nie jest kosztowna i czasochłonna). Robiłem podstawowe rzeczy, jakie zalecają na forum typu przeczyszczenie antenki, poprawienie styków, czyszczenie przekaźników itp. Nie pomocne.
    Myślałem też żeby wyjąć tę pastylkę i przykleić do antenki, może po prostu sygnał na antenie jest już słabszy i nie pokonuje plastikowego kluczyka i obudowy stacyjki, także przy bezpośrednim kontakcie może zaskoczy. A Alf nikt nie kradnie, także mogę i tak zrezygnować z IMMO.
    Pytanie brzmi, czy znacie jakieś sposoby tak jakby "odłączenia" immobilizera, żebym mógł na spokojnie odpalać auto za każdym razem?

Użytkownik Romeo Avatar Aster156
    Auto
    Ford Ka MKII, Citroen C3 II

Domyślnie

Cytat Napisał adam.st Zobacz post
    Myślałem też żeby wyjąć tę pastylkę i przykleić do antenki
    Prosty sposób i skuteczny Korzystałem z tego patentu gdy miałem tylko jeden kluczyk z immo