Witam.
W mojej Alfie 156 1.9JTD jest dziwne szarpanie.
Rzuca silnikiem przy odpalaniu i przy gaszeniu. Czuć lekkie szarpnięcie w trakcie jazdy w chwili gdy puszczę pedał gazu a potem gdy go wcisnę.
Czy to sprzęgło dwumasowe?
Witam.
W mojej Alfie 156 1.9JTD jest dziwne szarpanie.
Rzuca silnikiem przy odpalaniu i przy gaszeniu. Czuć lekkie szarpnięcie w trakcie jazdy w chwili gdy puszczę pedał gazu a potem gdy go wcisnę.
Czy to sprzęgło dwumasowe?
Witam,
Nie sprzęgło a koło dwumasowe
Słyszysz jakieś uderzenia dochodzące z silnika gdy wciśniesz pedał sprzęgło? To raczej najprostsza metoda zęby wykryć usterkę koła dwumasowego/sprzęgła.
Co do twojego problemu to może to być uszkodzona poduszka silnika, sprawia ze 'trzepie' autem.
Jakieś inne objawy, spadek mocy, dymienie itp?
Pozdrawiam,
prawdopodobnie któraś z poduszek silnika do wymiany. proponuje jechać do mechesa niech posprawdza
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
Nic nie dymi, spadku mocy też nie ma.
Czasem pedał sprzęgła nie odbija do końca ale po jego wciśnięciu uderzenia nie ma.
U mnie też występuje szarpanie, a raczej trzęsienie całą budą przy gaszeniu i odpalaniu, a najbardziej to przy gaszeniu, i ja obstawiam, że to właśnie problem z dwumasą, a właściwie początki jej końca. W ciągu najbliższych 2 miesięcy idzie do zmiany wraz ze sprzęgłem, które się już kończy i mam nadzieje, że problem ustanie. I czasami jadąc na 3 biegu mając te 2 tys obr autem lekko szarpie i czy to też może być przez dwumas? Bo na początku myślałem, że to regulator ciśnienia paliwa, ale on okazał się sprawny, w grę wchodzi jeszcze przepływka, ale to już sobie na spokojnie kiedyś porobię jej testy.
witam mam ten sam problem tylko u mnie strasznie trzęsie przy odpalaniu i świeci cały czas marchewka (wtryskiwacz)
poduchy są dobre dwu mas też u mnie jest spory spadek mocy chodzi mi o przyspieszenie..
silnikiem może trząść nie tylko od poduszek i dwu masu
chodzi mi tutaj o wtryskiwacze podejrzewam że u mnie któryś lub więcej wtryskiwaczy "leje"
przez co jest opóźniony kąt wtrysku paliwa po naszemu nie każdy wtryskuje tak jak powinien przez co powstaje charakterystyczne szarpanie bardzo nie miłe. później przy wyższych obr. np (600 bo takie sa po odpaleniu) paliwo zostaje podawane normalnie
muszę wykręcić wtryski i zawieść do sprawdzenia
ewentualnie możne jaka regulacja wtrysku - ów
Ostatnio edytowane przez Pawel8513 ; 05-11-2012 o 22:14