Dzisiaj otworzyłem bagażnik w SW i już nie moge go zamknąć. Klapa po próbie zamknięcia odbija i zamek nie chce się zatrzasnąć.
Przy naciskaniu na kluczyku zamka bagażnika słychć przełącznik w bezpieczenikach, przy klapie cisza.
Bezpiecznik OK.
Dzisiaj otworzyłem bagażnik w SW i już nie moge go zamknąć. Klapa po próbie zamknięcia odbija i zamek nie chce się zatrzasnąć.
Przy naciskaniu na kluczyku zamka bagażnika słychć przełącznik w bezpieczenikach, przy klapie cisza.
Bezpiecznik OK.
Ostatnio edytowane przez kriswin ; 01-11-2012 o 15:15
"Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"
U mnie raz tak bylo. Jak zrobilem konkretny zamach, to sie zamknelo i bylo ok. Ale ja mialem przygode na drodze wczesniej zwiazana z parkowaniem w mojej alfie przez audi.
Wykonałem kilka "cięższych" prób zamknięcia ale nic to nie dało
A jak srubokretem recznie poruszasz zamkiem, to wszystko dziala? Mozesz go zamknac nawet w ten sposob przy otwartej klapie i sprawdzic czy zadziala centralny etc.
kiedy ruszałem zapadką śrubokrentem aby zamknąć przy otwartej klapie też nie chce sie zatrzasnąc
Ups, moj sie zamykal i otwieral. Gdybys potrzebowal, to mam ten swoj zamek. Jedyny feler to taki, ze nie zawsze zapala sie oswietlenie bagaznika po otwarciu klapy. Trzeba prysnac WD40 co jakis czas i wtedy jest OK. Wymienili mi w ASO po kolizji na nowy razem z innymi czesciami.
A znasz koszt zamka i wymiany w ASO, może jutro podjechałbym. Do Ciebie trochę daleko, a muszę to juto zrobić.
Zamek cos kolo 270 zlotych o ile mnie pamiec nie myli w ASO. Wymiana nie wiem.
A może jakiś WD40 pomoże, bo jak nawet nie można śrubokrętem ruszyć, to może coś się zapiekło i wystarczy psiknąć i poczekać?
zrobionezaciął się taki języczek obok zamka i po otwarciu nie wrócił na swoje miejsce, kilka mocniejszych pociągnieć śrubokrętem i pomogło
Niestety nadal sie zacina, chyba będzie zamek do wymiany![]()
Ostatnio edytowane przez kriswin ; 05-11-2012 o 08:28