No i stało się zanim zdążyłam się nacieszyć nowym zakupem i w końcu pojeździć.
Wczoraj mężowi zapaliła się kontrolka EOBD w czasie jazdy ( jeździ rano Bella do pracy - średnia prędkość po mieście to 40-50km, odległość ok 30 km, nie stoi w korkach z racji godziny - 5:30)wraz z komunikatem " Felher motoruberwachungssystem,werksatt aufsuchen", podjechał do mechanika od którego kupowaliśmy Belle i jesteśmy umówieni dopiero na 14.11 i który stwierdził że jak nie traci mocy, nie szaleje temperatura na chłodnicy to można jeździć tylko nie można szaleć (fuck;/). Prywatnie podłączyliśmy ją u znajomego pod kompa i wyskoczyły następujące błędy :
1151
P0300
P0304
2240
P0420
P0430
Błędy wykasowaliśmy, spokojnie wróciliśmy do domu, a dziś niestety znów to samo, zapaliła się kontrolka.
Innego mechanika szukać nie będziemy bo ten w ramach zakupu ma nam jeszcze wymienić żarówkę w jednym oku, sondę lambda ( bo jest na "wykończeniu") i odgrzybić klimę, a poza tym trochę jesteśmy spłukani by wydawać u innych gdy tu mamy serwis za darmo.
Jeździć nie jeździć? Kazać coś jeszcze sprawdzić/wymienić? Czy może to być przede wszystkim wina sondy?
Błędy sprawdziłam , nie znalazłam tylko błędu 2240 , no i nie podobają mi się błędy w cylindrach;/