Witam gdy odpale auto na zimnym silniku pracuje wentylator na samym zapłonie też chodzi oczywiście klimatyzacja wyłączona. Od czego to może być?
Witam gdy odpale auto na zimnym silniku pracuje wentylator na samym zapłonie też chodzi oczywiście klimatyzacja wyłączona. Od czego to może być?
czujnik temperatury uwalony
odpinałem czujnik i jak podłączyłem go pod miernik i zaczełem podgrzewać to zaczoł zmieniać wartości. Można sprawdzić czy przewód od czujnika jest dobry? Oczywiście temp w samochodzie na wyświetlaczu pokazuje chyba dobrze ale od tego jak sie nie myle jest inny czujnik? Jak ją wypiełem i wpiełem spowrotem na odłączonym aku to wywaliło mi check engine ale wentylator nadal lata i mam problem z odpalaniem tak jak by komp podawał za moało wachy.
Ostatnio edytowane przez nelo89 ; 17-11-2012 o 15:03
Wyjmij wtyczkę od presostatu klimatyzacji, jeśli wentylatory nie ruszą to masz winnego
czujnik temperatury w termostacie do wymiany. On ma dwa obwody jeden od wskaznika temp w kabinie a drugi do ecu. Jesli jest walniety to w ramach bezpieczenstwa wlaczany jest wentylator. Najlatwiej podpiac pod kompa. Jesli odłaczysz czujnik to wentylator nadal bedzie chodzil.
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer