witam
jak w temacie , zimne przewody doprowadzające płyn do nagrzewnicy od strony silnika, stan płynu ok. ,temperatura 90(idealnie) nawet podczas ostrej jazdy ,ciśnienie na przewodach także jest , układ niezapowietrzony, co może być
witam
jak w temacie , zimne przewody doprowadzające płyn do nagrzewnicy od strony silnika, stan płynu ok. ,temperatura 90(idealnie) nawet podczas ostrej jazdy ,ciśnienie na przewodach także jest , układ niezapowietrzony, co może być
Nie wiem jak w naszych Alfach jest, ale może przed nagrzewnicą jest jakiś zawór, którym steruje komputer żeby grzać kabinę... a który się zepsuł i się z Ciebie śmieje sromotnie?
nie mam pojęcia, wszystko wygląda ok. też się zastanawiam moze jakiś zawór, no bo gdyby pompa wody to by się zagrzał silnik , chyba ze obieg jest słabszy i nie daje rady pchnąć płynu w nagrzewnice, a tak wogóle czy sa w nim grzałki nurkowe i gdzie?
Zawor nie otwiera (sam zawor lub czujnik/i)
Sprawdzales czy sa jakies bledy?
Popatrz moze do elern...lub eper
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez FISHA159JTDM ; 06-12-2012 o 01:22
czy wie ktoś gdzie jest zawór od nagrzewnicy (jeżeli taki istnieje) nie mogie znaleść schematów układu chłodzenia , czy może ktoś podrzucić coś takiego , bo nie mogie ściągnąć elearn
Ściagnij cienki wąż z zbiornika wyrownawczego, zapal silnik i popatrz czy wypływa z niego płyn-najlepiej w dwie osoby. Strumien płynu powinien być dość obfity, jezeli nie wypływa to padła Ci pompa.
Bez ściągania czegokolwiek: jeśli przewody do nagrzewnicy są zimne lub nie są gorące po nagrzaniu silnika to znaczy, że pompa wody stoi. Przerabiałem to.
Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego z przednich nawiewów leci ciepłe powietrze, a z tyło miedzy fotelami zimne i w schowku też zimnie można to jakoś dodatkowo ustawić? (klima 2-strefowa)