Siema jak w temacie szykuje mi się wymiana dwumasy i przy okazji synchronizatorów między 1-2 i 2-3 przy okazji od razu wymienię olej( oczywiście w skrzyni ) i teraz pojawia się pytanie jaki ?! Pozdro
Siema jak w temacie szykuje mi się wymiana dwumasy i przy okazji synchronizatorów między 1-2 i 2-3 przy okazji od razu wymienię olej( oczywiście w skrzyni ) i teraz pojawia się pytanie jaki ?! Pozdro
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
ja też mam pytanie
instrukcja parzy w rączki???
Czyli taki jaki zaleca producent
Wysłane z mojego GT-I9000
Może i parzy ale warto spytać czasami można dowiedzieć się ciekawej opinii, porady bo przecież jest wielu producentów olejów, myślałem że na tym polegają fora na zadawaniu pytań i uzyskiwaniu odpowiedzi ewentualnie porad pomocy, chyba jednak się pomyliłem.
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
Ja do siebie lalem motul gear 300 i dziala![]()
Jestem nietolerancyjny, prosze więc o wyrozumiałość
A tak przy okazji kolega pisze że mnie instrukcja parzy w rączki tylko na samego siebie nie popatrzy lepiej spytać z jakim momentem dokręcać śrubę łożyska bo ciężko było zajrzeć do Elearn albo do Epera a przecież tam wszystko pisze i raczej moment się nie zmienia dokręcenia śruby. A w przypadku mojego pytania można dowiedzieć się ciekawej opinii na temat oleju. Także niech każdy patrzy na siebie a nie udaje Alfę i Omegę !! Pozdro
Ps. Dzięka dla kolegi i am
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
Ja zalalem taki Tutela ZC 75 Synth,jak naradzie dziala,ale jakoś niedawno na forum była dyskusja o tym,wpisz w szukajke i tam zobaczysz opinię innych,co lali itp.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
Ja tylko dodam, że jest zmiana zaleceń producenta skrzyni co do jego ilość i wedle zmiany należy go lać bodajże 200ml mniej. Koledze Tarsar z naszego forum pomogło przy problemach z oporem podczas zmiany biegów. Najlepiej będzie się do niego zwrócić.
- - - Updated - - -
Ale Ty masz 1,9 a to całkiem inne skrzynie.
Znaczy jeśli chodzi o synchronizatory to jeszcze nie wiem czy będą do wymiany ale podejrzewam że tak z tego powodu że przy większych obrotach ciężko wchodzą biegi i czasami ze zgrzytem, a dwumasa jak lekko nacisnę sprzęgło to trzeszczy strasznie w skrzyni. Dzieki Belfer
Ps. Dla ludzi którzy chcą regenerować dwumasę dodam że moja jest po regeneracji w kwietniu 2011 przejechałem na niej zaledwie 22tyś i padła regenerowałem w Poznaniu na ul.Ziębicka
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
Chwila, chwila... Dwumas podczas wciśnięcia sprzęgła się raczej nie objawia. Jeśli by telepało autem podczas ruszania, przy zmianie biegów itd to owszem. Jeśli Ci coś trzeszczy to sprawdził bym łożysko. Było wymieniane podczas regeneracji dwumasu? Poza tym uszkodzenie tego elementu w JTD to dość rzadki przypadek w porównaniu z innymi markami więc regeneracja niewielu będzie potrzebna o ile w ogóle jest sens to robić. Ile tych biegów Ci zgrzyta?