Witam, mam możliwość zakupu alfy 145 1.4 103 KM rocznik 98 przebieg 197 tyś km silnik TWIN SPARK klimatyzacja , elektryczne lusterka .
Cena myślę że okazyjna 1000 zł bez OC / przegląd ( kolega sprzedaje).
Przepraszam za tak szczegółowy opis chciałem to wszystko jak najlepiej opisać.
Do tego książka serwisowa i instrukcja pojazdu. Auto miało 3 właścicieli i nie ma na niej żadnej rdzy.
Co mnie zastanawia dlaczego aż tyle rzeczy było robione w ostatnim czasie .
remont silnika, akumulator, alternator, zawieszenie ,łożyska ,przeguby , rozrusznik,kable i rozrząd.
Cena podejrzanie niska podobno dlatego że bez OC to ludzie boją się jej sprowadzić uszkodzonej a znów lawety to się nie opłaca. Tego akurat ja się nie obawiam.
Niestety auto ma kilka defektów i chciałbym się was poradzić drodzy alfoholicy.
1. Auto ma uszkodzony plastik lewarka skrzyni biegów. Część została już zakupiona wygląda tak http://allegro.pl/alfa-romeo-156-pla...808155928.html
Z tego co się dowiadywałem to wymiana nie będzie aż tak skomplikowana , ale czy na pewno ?
Wymieniać na kanale ma mój ojciec który robił takie coś w maluchu, wymieniał też wahacze przeguby no troszkę się zna na samochodach ale np obrotów w golfie 1 nie potrafił ustawić,wiem że nie ma co porównywać alfy do jakiś maluchów czy golfa 1.
Niestety kanał jest w odległości 30 Km od tej alfy. Obecnie wbita jest dwójka. Czy będzie to w miarę bezpieczne. Silnik nie oberwie za bardzo?
2.Drugie pytanie dotyczy podłączenia alfy pod komputer. Czy wystarczy mi kabel euroscan ? Jeśli nie proszę podajcie jaki.
Muszę się podłączyć w celu usunięciu dwóch błędów:
ABSu i poduszki. ABS działa tylko świeci się ta kontrolka a wolałbym to ponaprawiać w miarę możliwości.
3.Załączam zdjęcie poglądowe . W razie czego mam ich więcej. Proszę o odpowiedzi.
PS Jeśli ktoś posiada /posiadał taki samochód proszę pisać o nim tak ogólnie spalanie użytkowanie itp chętnie poczytam.
Skrzynia już sprawna , teraz problem z wtryskiem .