Witam, jak w temacie jakie najlepsze świece i przewody do 166 2.0 v6 tb + LPG ??
Witam, jak w temacie jakie najlepsze świece i przewody do 166 2.0 v6 tb + LPG ??
Świece jak w instrukcji, choć ja jeździłem na NGK i nic złego powiedzieć nie mogę. Trzeba tylko pilnować przerwy na elektrodzie 0,7. Przewody najlepiej oryginał. Ale wiadomo - cena. Akceptowalne są NGK od spidera 3,0 (pytaj w autosklep24).
Ale chodzi mi o typ świecy platynowe, irydowe, czy zwykłe też mogą być cena zwykłej ngk v-line 12 zł a irydowe 50 zł więc jest różnica czy jest sens inwestować w te irydowe czy ktoś na takich jeździł i widział różnice a w instruckji jakie zalecają??
Nie osłabiaj mnie.... ściągnij sobie i przeczytaj w ogóle czym jeździsz.
Ja jeździłem na zwykłych, nie porównam ale nie było się czego doczepiać. Nie wiem czy wiesz (bo przecież nie czytałeś instrukcji) ale swieczki w tym motorze zmieniasz co 20kkm tak więc nie wiem czy jest sens kozaczyć z jakimiś irydowymi. Ważniejsze od tych fajerwerków jest to żeby miały przerwę 0,7mm.
Czytałem instrukcje ale nic nie pisze na temat typu świecy piszą tylko o przerwie byłem przekonany że jeżeli świeca jest prawie 5-krotnie droższa to może i lepsza dlatego pytam posiadaczy 166-tek o ich odczucia(może ktoś próbował z tymi irydowym czy też platynowymi) ja dopiero mam tydzień autko i poprostu jestem zielony i nie badź kolego taki cyniczny bo Ci to nie wychodzi
I co z tego?
Idea jest taka żeby każdy coś z siebie wypocił na tym forum a nie tylko powielał tematy i czekał na gotowca. Tu są miliony informacji i naprawdę dobra szukajka. Dlatego irytują mnie pytania o rzeczy które są w instrukcji. Niedługo padnie pytanie:
- "dlaczego łapię za klamkę a nie mogę otworzyć drzwi"
a okaże się że nie otworzył centralnego.
Tak, niewiele do tego czasami brakuje, skoro ludzie potrafią pytać o coś co jest kilka postów wcześniejale mniejsza o to, to tak ogólnie
Strona 228 instrukcji obsługi.
Ja jak miałem TB to kupowałem zwykłe NGK i byłem zadowolony, może ktoś kupował inne i ma porównanie to się wypowie. Pamiętaj tylko o częstej wymianie.