Wd40?![]()
Niestety na klipsach. Jak trzeszczy - to możesz na brzeg nakleić cieniutką, filcową taśmę. Ten brzeg, który wchodzi pod konsolę.Chodzi o plastik numer 1 z obrazka, trzeszczy na łączeniu obok kierownicy, między nim a listwą ozdobną. Jak go dociskam (a wtedy skrzypi niemiłosiernie) to cisza w samochodzie nawet na największych wybojach. Jak go zamontować, tak by nie latał, są jakieś śruby czy to jest na klipsach?
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Może któryś klips się rozgiął i nie trzyma? Są metalowe, możesz spróbować takiego zagiąć ponownie.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Czyli jesli mocniej to pociagne to nic nie polamie i to wyjdzie?
Wysłane z mojego Samsung Galaxy Note II za pomocą Tapatalk
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Guma do żucia w takich sytuacjach jest nieoceniona.
Silikon uniwersalny, nawet taki ze zwykłej tubki. Klei, uszczelnia i amortyzuje. Sprawdzone w innych autach i działa.
W życiu tego nie używaj... Pomyśl co będzie kiedyś, gdy będziesz musiał zdemontować ten element. Czyszczenie, zdzieranie... ogólnie syf.
Demontowałem u siebie te elementy przy użyciu plastikowego szerokiego śrubokręta. Nic nie pękło, jednak musiałem potem podginać z powrotem metalowe klipsy, żeby dobrze trzymały.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jak dasz kropkę silikonu to nie będzie problemu z demontażem. Jak upierdzielisz wszystko dookoła , zużywając na jeden plastik całą tubką to będzie problem.
Kropka silikony bezbarwnego załatwi temat. Po za tym, zwykły użytkownik , nigdy nie będzie tego demontował, a pedant, któremu coś trzeszczy , raczej sobie z tym poradzi.