prosze o pomoc bo chodzi mi orientacyjnie z wymianą oleju i filtra dzięki z góry
Pozdrawiam !!
prosze o pomoc bo chodzi mi orientacyjnie z wymianą oleju i filtra dzięki z góry
Pozdrawiam !!
Była ----> 156 1.6 16V
----> 159 SW 2.4 Q-tronic TI
Jest ----> GT 2.0 JTS
Jest ——> Giulietta 1.4 MA
Witam,
Jak wymieniasz wariata to wymieniaj pasek rozrządu i napinacze i skontroluj odrazu pompę wody...
W "tysiaku" powineneś się zmieścić z częściami + robocizną, chyba że pompa wody to jakieś 200 zł więcej, za robociznę duzo tutaj nie zapąłcisz, bo masz po drodze
Pozdro Alfisti
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Tzn chodziło mi konkretnie tylko o koszt robocizny samego wariatora bo mam problem w jednym z serwisów konkretnie w żorach powiedział mi człek ze kosztowało by to 420 złotych zas w bielsku gościu bardziej konkretny szybko od razu i zdecydowanie powiedział 220zł napinacz czy pasek 70zł wystarczy sam przy tak małym przebiegu rozrzadu(18tysiaków) olej we własnym zakresie jaki się porzadafiltr 20zł do tego wszystkiego jeszcze dwa zimeringi za 30zł i 10 zł, całoś 350 zł tylko bez samego oleju tamten zaś 420 :O za samą wymiane wariatora.
Prosze pomózcie mi bo nie wiem co mam robi. Bardziej uczciwy wydaje mi się gościu z bielskiej bo tamten oczywiście oddzwonił mi z Żor po 1h ile wyjdzie koszt więc nie do końca chyba był uczciwy :/
Pozdrawiam Alfistów i żałuje że nie mogłem by na zlocie ;((!!
Była ----> 156 1.6 16V
Jest ----> GT 2.0 JTS
To musisz rozwazyć sam czy lepiej u tego za 420 czy u tego za 350....zależy który lepszy mechanior, jak ten za 420 jest fachura to warto dołozyc te 70 zł a miec pewnośc że wszystko gra....
Jesli chodzi o rozrząd, to teoretycznie mozna zostawić stary napinacz, choć...ja nie wiem czy nie skusiłbym sie na komplet, co z tego że pasek wytrzyma jak napinacz strzeli wczesniej...tutaj też musisz sam rozważyć czy dla spokojności nie warto wymienić kompletu i spać spokojnie...
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Spoko dzięki bardzo rozważyłem i wybiore w bielsku gościa bo nawet na forum Alfiści polecają że dobry goś zna się na rzeczy tamten to pewnie naciągacz :/
Dzięki za sugestie pozdrawiam) !!
Była ----> 156 1.6 16V
Jest ----> GT 2.0 JTS