No i znowu Alficzka mi dokucza,jak w temacie:nie mam ogrzewania,wentylatory, wszystko chodzi ale leci tylko zimne powietrze nawet przy nagrzanym silniku,nie mam pojęcia co to może być,ma ktoś jakiś pomysł?
No i znowu Alficzka mi dokucza,jak w temacie:nie mam ogrzewania,wentylatory, wszystko chodzi ale leci tylko zimne powietrze nawet przy nagrzanym silniku,nie mam pojęcia co to może być,ma ktoś jakiś pomysł?
nagrzewnica, a temperature silnika masz optymalna jak sie nagrzeje na wysokosci okolo 90 stopni? Jesli nie to termostat jeszce
No i co dalej?Jesli nie to termostat jeszce
Prądu Ci zabrakło? :wink:
Rzutem na taśmę wbiłeś. :mrgreen:
Ale uprzedzam odpowiedź.
O ile mi wiadomo to nagrzewnica jest zasilana poza obiegiem termostatu czyli zasilana jest cały czas nie zależnie od temperatury silnika.
W tym przypadku to może być serwomotor klapy mieszalnika ciepłe-zimne.
Ewentualnie czujnik temperatury zew. i wew.
Wersja z klimatyzacją czy bez? Jeżeli z klimatyzacją to sprężarka się załącza czy nie?
Brak ogrzewanie występuje cały czas czy tylko czasami?
Przy działającej klimatyzacji też występuje brak ogrzewania?
ogrzewnie nie działa nawet przy włączonej klimie,a termostat jest oki a sprężarka się załącza ale klima też nie chłodzi na maxa
W AR156 nagrzewnica jest gorąca non stop - to czy leci zimne czy ciepłe powietrze zależy od ustawienia przesłony. Prawdopodobnie spadło cięgno sterujące pracą przesłony lub sam silniczek krokowy skończył żywot
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
W takim razie sprawdź najpierw wszystkie bezpieczniki związane ze sterowaniem klimatyzacji.Napisał nako