witam, czy mógłby ktoś podesłać zdjęcie jak prawidłowo powinien być zamontowany elektrozawór sterowania geometrią turbiny?
witam, czy mógłby ktoś podesłać zdjęcie jak prawidłowo powinien być zamontowany elektrozawór sterowania geometrią turbiny?
dzięki, tylko na zdjęciu NIC nie widać, mój był/ jest przykręcony do wentylatora chłodnicy, ale własnie nie pamiętam czy dobrze jest umiejscowiony bo wydaje mi się, że przed odkręceniem troche inaczej to wyglądało i nie mogę teraz dopasować, czy jego położenie może jakos wpływać na jego pracę ???
Powinien być na obudowie filtra powietrza. Mnie się to wydawało podejrzane, ale kilku kolegów pisało, że ma tak samo.
ale w jakiej pozycji umiejscowiony ? mozesz zrobic zdjecie ? tak zeby bylo widac dokladnie ?
U mnie tez jest przykręcony do obudowy filtra. W pozycji pionowej, krućcami od podciśnienia skierowanymi w strone sciany grodziowej.
Podobnie jest w przypadku 147 z umiejscowieniem vgt, ale nie którzy przenoszą go w bardziej dostępne miejsce. W 166 też pewnie będzie taka możliwość przeniesienia go, ale nominalnie powinien być przy obudowie filtra powietrza tak jak koledzy wspomnieli
Tak poza tematem... u mnie jest na pasie przednim![]()