Witam, nie wiedziałem jak dokładnie sprecyzować nazwę tematu, dlatego wybaczcie, że tak chaotycznie, no ale do rzeczy...
Chodzi mi o to, czy da radę i jeżeli tak to w jaki sposób zmienić uruchamianie się radia oraz jego działanie. Dokładnie mam na myśli to, żeby radio działało bez zapłonu, czyli bez prądu na cewce tak jak jest to w chwili obecnej. Czasami czekając gdzieś na kogoś, czy po prostu grzebiąc przy aucie, nie można nawet posłuchać radia nie uruchamiając samochodu, bądź po prostu nie przekręcając na zapłon.
Chcę żeby działało to w taki sposób, że radio włączy się automatycznie po przekręceniu na zapłon, ale nie wyłączało w raz z cofnięciem kluczyka do pozycji 0. Ma po prostu działać również w pozycji 0, a wyłączało dopiero po wyjęciu kluczyka.
Obecnie mam tak przy innym aucie, ale było tak oryginalnie i zastanawiam się czy da radę zrobić też tak przy Alfie.
Mam nadzieje, że każdy zrozumiał o co mi chodzi i ktoś zna odpowiedź na to pytanie.
Pozdrawiam
#edit.
Coś mi się jeszcze przypomniało, ale nie wiem czy to dobre rozumowanie...
Jeżeli połączyłbym ze sobą zółty i czerwony kabelek (czyli jeden od pamięci a drugi od zasilania) oraz podpiął je pod plus w aucie, w którym stale jest prąd to by działało?
Boję się tylko, czy nie rozładowywałoby to za szybko akumulatora..