Witam
Czy spotkał się ktoś może z dostępnością złącz do lamp tylnych. Luźne wtyki lub przy topione złącze często powodują błędy "żarówek" lub niepoprawne świecenie tylnych lamp.
Jeżeli ktoś się spotkał prosiłbym o link np do TME, Farnell itp.
Witam
Czy spotkał się ktoś może z dostępnością złącz do lamp tylnych. Luźne wtyki lub przy topione złącze często powodują błędy "żarówek" lub niepoprawne świecenie tylnych lamp.
Jeżeli ktoś się spotkał prosiłbym o link np do TME, Farnell itp.
Ostatnio edytowane przez zip.pl ; 11-03-2013 o 13:33
Miałem podtopionę i powodowało mi to błąd.. w ASO bez problemu dostępne i kostka nowa i piny.. koszt groszowy.. wymieniłem od razu z obu stron..
Mogę później podrzucić numer części eper bo teraz nie mam pod ręką..
A te z linka co dałeś to nie to..
Kuba jak byś mógł, bo numery by pomogły po kopię kopię i wykopać nie mogę. Jak brałeś to razem z blaszkami do zaciskania czy były osobno?
Kostka: 12495980
Pin: 12495054
Najlepiej dla spokoju zmień obie strony.. więc 2x kostka i jak dobrze pamiętam 8x Pin (bo 4 piny są w jednej kostce)
Blaszki do zaciskania masz na myśli piny? to ja kupowałem pełen zestaw żeby raz na zawsze problem rozwiązać..
Jedyne narzędzia jakie do tego potrzebujesz to nożyk do ściągania izolacji i obcięcia starych kostek i zaciskarke do końcówek/pinów (chyba że obcążkami dasz radę ale lepiej wyjdzie zaciskarką do pinów), nie lutuj tam nic bo nie ma potrzeby![]()
Wielkie dzięki. I tak pewnie zalutuje przewody w pinachdla świętego spokoju
a dla potomnych wrzucę manuala.
No ja bym nie rzeźbiłprzygrzejesz lutownicą osłabisz cieniutki metal i znowu będą jazdy
naprawdę wystarczy zacisnąć dobrą zaciskarką i z głowy.. ja też byłem przygotowany na lutowanie ale te piny są naprawdę dobrze zrobione i uznałem że nie ma sensu..
(PS. możesz lajka kliknąć pod postem)