Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Centralny zamek problemy

Użytkownik Rowerzysta Avatar koziolek
    Mieszka w
    Halmstad
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie Centralny zamek problemy

Witam.
    Nie znalazłem podobnego problemu w tematach forum więc zakładam nowy.
    Dziwna sprawa, gdyż rano po mroźnej nocy za nic w świecie nie mogę otworzyć samochodu z pilota, muszę zawsze wyciągać kluczyk i otwierać zamkiem.
    Jak już ruszę zamek kluczykiem, pilot zaczyna działać i otwiera się wszystko bez żadnych problemów. Popołudniami gdy auto postoi już trochę w słońcu pilot również działa bez zarzutów. Nie może być to problem bezpieczników, gdyż w ogóle by to nie działało. Baterie w pilocie również wymieniłem na nowe. Słyszałem że w aucie jest też bateria od centralnego zamka, może tam tkwi problem, albo w jakimś module. Może ktoś miał podobny problem? Może wiecie też gdzie znajduje się ta bateria? Z góry dziękuję

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar zientek
    Mieszka w
    głogów
    Auto
    159 19jtdm 150 KM Qtronic 2008 sportwagon

Domyślnie

Witam. Ja natomiast zauwazylem ze centralny z pilota nie dziala mi u tesciow pod blokiem Dziwne ale to juz trzecie moje auto w ktorym centralny szwankuje wlasnie w tym jednym miejscu. Powie mi ktos o co chodzi???

Użytkownik Romeo Avatar lukas_po
    Mieszka w
    Nowy Sącz - okolice
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm 150KM '07 Carbonio Black

Domyślnie

Cytat Napisał zientek Zobacz post
    Witam. Ja natomiast zauwazylem ze centralny z pilota nie dziala mi u tesciow pod blokiem Dziwne ale to juz trzecie moje auto w ktorym centralny szwankuje wlasnie w tym jednym miejscu. Powie mi ktos o co chodzi???
    A próbowałeś jak teściowej nie było w domu ?? (sorry za głupie skojarzenie ale to pierwsze co mi przyszło na myśl )

Użytkownik Alfa i Omega Avatar fire998
    Mieszka w
    Wodzisław Slaski
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v upgrade soft

Domyślnie

Cytat Napisał koziolek Zobacz post
    Witam.
    Nie znalazłem podobnego problemu w tematach forum więc zakładam nowy.
    Dziwna sprawa, gdyż rano po mroźnej nocy za nic w świecie nie mogę otworzyć samochodu z pilota, muszę zawsze wyciągać kluczyk i otwierać zamkiem.
    Jak już ruszę zamek kluczykiem, pilot zaczyna działać i otwiera się wszystko bez żadnych problemów. Popołudniami gdy auto postoi już trochę w słońcu pilot również działa bez zarzutów. Nie może być to problem bezpieczników, gdyż w ogóle by to nie działało. Baterie w pilocie również wymieniłem na nowe. Słyszałem że w aucie jest też bateria od centralnego zamka, może tam tkwi problem, albo w jakimś module. Może ktoś miał podobny problem? Może wiecie też gdzie znajduje się ta bateria? Z góry dziękuję
    tez miałem kiedyś podobny problem, ale już działa bez zarzutów chyba samo się naprawiło.
    A z tego co wiem to central jest zasilany z akumulatora, ale głowy nie dam sobie uciąć.

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał zientek Zobacz post
    Miałem podobne sytuacje na parkingu koło Dworca Centralnego w Warszawie. Zawsze miałem tam problem z otworzeniem zamka centralnego z pilota. Myślę że problem polega na ilości przeróżnych nadajników jakie tam się znajdują, które zakłócają sygnał z pilota.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Też szukałem odpowiedzi na to pytanie, niestety nikt nie pomógł. Teraz kojarzę, że z moich dotychczasowych 5-ciu nieudanych prób otwarcia drzwi pilotem wszystkie miały miejsce przy ujemnych temp. z tego 3 w jednym rejonie. Gdzie umiejscowiona jest centralka pilota?.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar zientek
    Mieszka w
    głogów
    Auto
    159 19jtdm 150 KM Qtronic 2008 sportwagon

Domyślnie

Cytat Napisał lukas_po Zobacz post
    a próbowałeś jak teściowej nie było w domu :d ?? (sorry za głupie skojarzenie ale to pierwsze co mi przyszło na myśl )
    dobre:d

Mieszka w
    Halmstad
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

słyszałem coś że centralny ma swoją baterię zasilania ale nie wiem ile w tym tak naprawdę prawdy, przed chwilą wróciłem z krótkiej trasy. Wszystko działało bez żadnego problemu. Ale wiem że wstanę rano i na sto procent nie otworzę auta. Kluczykiem bez żadnych si. A potem pilot już działa dziwne. Na serwisie oczywiście wszystko było w porządku nie stwierdzono problemów. Dałem ciała bo się nie zapytałem o baterię centralnego czy coś takiego w ogóle jest.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał koziolek Zobacz post
    słyszałem coś że centralny ma swoją baterię zasilania ale nie wiem ile w tym tak naprawdę prawdy, przed chwilą wróciłem z krótkiej trasy. Wszystko działało bez żadnego problemu. Ale wiem że wstanę rano i na sto procent nie otworzę auta. Kluczykiem bez żadnych si. A potem pilot już działa dziwne. Na serwisie oczywiście wszystko było w porządku nie stwierdzono problemów. Dałem ciała bo się nie zapytałem o baterię centralnego czy coś takiego w ogóle jest.
    Olej to i się przyzwyczaj. Po prostu jak jest jej zimno to strzela focha ;P. Jak temperatury wzrosną powyżej 5 st. problemy ustaną.

Mieszka w
    Halmstad
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

tak też chyba zrobię tak jak już jest założony ten temat żeby nie tworzyć nowego bo nie ma sensu, pytanie z innej beczki. przy prędkości od 140 km/h w górę dziwne odgłosy z kratki tej pod szybą albo po prostu z tamtego miejsca. jest już parę tematów tego typu, ale może już są jakieś obszerniejsze informacje co to jest, a poza tym widzę że kolega ma też silnik JTS więc może jest to powiązany problem.
    sorki że w tym temacie ale zamkniemy już i tą sprawę przy okazji problem centralnego olewam i tak kocham moje auto