Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Problem z podłaczeniem interfejsu pod poduszki powietrzne...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar liked
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    AR BRERA 2006 2,4 jtdm

Domyślnie Problem z podłaczeniem interfejsu pod poduszki powietrzne...

Witam wszystkich...
    Mam mały problem, interfejs nie potrafi mi się skomunikować z modułem poduszek powietrznych kupiłem ten: http://allegro.pl/interfejs-fiatecus...101690674.html

FES chce interfejsu ELM327, kiedy instaluje sterowniki, i tak się nie łączy, wywala mi jakiś inny problem. Koleś mi powiedział w pomocy technicznej, że mam dokupić dodatkowo adapter. Zaczyna mnie to irytować, w 156 z 2004 roku, przełączałem przełącznik i działało wszystko. Możecie mi trochę pomóc z tym tematem? Kabel podłączony pod system XP, jedyne co, potrafię sprawdzić silnik i abs... help

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jusci
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    159 SW JTDm 8V 2008 nero carbonio

Domyślnie

Cytat Napisał liked Zobacz post
    FES chce interfejsu ELM327
    Musisz mu dać to co on chce. KKLem nie połączysz się z ze sterownikiem airbaga. Potrzebny jest ELM

Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    AR BRERA 2006 2,4 jtdm

Domyślnie

Czyli jak rozumie, potrzebny mi jest taki adapter: http://allegro.pl/adapter-fes-do-elm...131246717.html

A który z tych trzech? nr. 1?

Użytkownik Rowerzysta Avatar SebaStol
    Mieszka w
    Łódź/Almelo
    Auto
    159 SW 1.9 jtdm 16V 150 KM
    Ostatnio edytowane przez SebaStol ; 15-04-2013 o 16:59

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jusci
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    159 SW JTDm 8V 2008 nero carbonio

Domyślnie

Chodzi o to, że kablem który posiadasz nie podłączysz się do poduszek. Potrzebujesz kabel ELM 327.
    Twój kabel tego nie obsługuje.
    Kolega wyżej podał Ci linka w którym możesz znaleźć co możesz zdziałać kablem KKL, co kablem ELM i ew. do czego potrzebny adapter

Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    AR BRERA 2006 2,4 jtdm

Domyślnie

dziękuje za wstawienie tego linka... przyznaje że interfejsy nie są moja mocna stroną ale jeśli dobrze rozumie to elmobd key, jest obsługiwany przez adapter nr 1, czy tak?
    TRW MY03 Airbag (2F-2P-2L-2T-1G-I) |INFO|DTC|DTC EX|PRM|ACT| ELMOBDKey
    TRW MY03 Airbag (2F-2P-2L-2T-2G-I) |INFO|DTC|DTC EX|PRM|ACT| ELMOBDKey

Mieszka w
    Łódź/Almelo
    Auto

Domyślnie

dziękuje za wstawienie tego linka... przyznaje że interfejsy nie są moja mocna stroną ale jeśli dobrze rozumie to elmobd key, jest obsługiwany przez adapter nr 1, czy tak?
    TRW MY03 Airbag (2F-2P-2L-2T-1G-I) |INFO|DTC|DTC EX|PRM|ACT| ELMOBDKey
    TRW MY03 Airbag (2F-2P-2L-2T-2G-I) |INFO|DTC|DTC EX|PRM|ACT| ELMOBDKey
    ehhh,
    przecież tam jest wszystko jasno napisane/narysowane i chyba jaśniej już się nie da

KL - KKL/VagCom interface without adapter (unmodified)
    KL 1 - KKL/VagCom interface with ADAPTER CABLE 1 (or modified interface with K-line connected to pin 1)
    KL 3 - KKL/VagCom interface with ADAPTER CABLE 2 (or modified interface with K-line connected to pin 3)
    KL 9 - KKL/VagCom interface with ADAPTER CABLE 1 (or modified interface with K-line connected to pin 9)
    KL 12 - KKL/VagCom interface with ADAPTER CABLE 1 (or modified interface with K-line connected to pin 12)

ELM - ELM 327 v1.3+ interface without adapter (unmodified)
    ELM 1 - ELM 327 v1.3+ interface with ADAPTER CABLE 1 (or modified interface with K-line connected to pin 1)
    ELM 9 - ELM 327 v1.3+ interface with ADAPTER CABLE 1 (or modified interface with K-line connected to pin 9)
    ELM 12 - ELM 327 v1.3+ interface with ADAPTER CABLE 1 (or modified interface with K-line connected to pin 12)
    ELM C19 - ELM 327 v1.3+ interface with ADAPTER CABLE 3 (or modified interface with CAN lines connected to pins 1 and 9 instead of 6 and 14)

OBDKey - OBDKey 1.40 without adapter (unmodified)
    OBDKey 1 - OBDKey 1.40 interface with ADAPTER CABLE 1 (or modified interface with K-line connected to pin 1)
    OBDKey 3 - OBDKey 1.40 interface with ADAPTER CABLE 2 (or modified interface with K-line connected to pin 3)
    OBDKey 9 - OBDKey 1.40 interface with ADAPTER CABLE 1 (or modified interface with K-line connected to pin 9)
    OBDKey 12 - OBDKey 1.40 interface with ADAPTER CABLE 1 (or modified interface with K-line connected to pin 12)

A1 - ADAPTER CABLE 1
    A2 - ADAPTER CABLE 2
    A3 - ADAPTER CABLE 3
    3-Pin - 3-PIN ADAPTER CABLE

Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    AR BRERA 2006 2,4 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał SebaStol Zobacz post
    ehhh,
    przecież tam jest wszystko jasno napisane/narysowane i chyba jaśniej już się nie da
    Tak prościej się już nie da kolego SebaStol, że właśnie udzielono mi informacji w Viakenie, że ten adapter to sobie mogę w 4 litery wsadzić w połączeniu z wcześniej zakupionym kablem, jeżeli chce się połączyć ze sterownikiem poduszek powietrznych. Pod poduszki interfejs elm327 jest mi potrzeby, więc jak to jest? Dziękuję Ci za takie odpowiedzi, jeżeli sam nie umiesz opowiedzieć, tak.... lub nie, ponieważ.... to proszę Cię, żebyś sobie taką formę odpowiedzi zachował dla siebie, bo nic sensownego nie wnosisz.

Dziękuję reszcie za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez liked ; 16-04-2013 o 15:20

Mieszka w
    Łódź/Almelo
    Auto

Domyślnie

Tak prościej się już nie da kolego SebaStol, że właśnie udzielono mi informacji w Viakenie, że ten adapter to sobie mogę w 4 litery wsadzić w połączeniu z wcześniej zakupionym kablem, jeżeli chce się połączyć ze sterownikiem poduszek powietrznych. Pod poduszki interfejs elm327 jest mi potrzeby, więc jak to jest? Dziękuję Ci za takie odpowiedzi, jeżeli sam nie umiesz opowiedzieć, tak.... lub nie, ponieważ.... to proszę Cię, żebyś sobie taką formę odpowiedzi zachował dla siebie, bo nic sensownego nie wnosisz.

Dziękuję reszcie za pomoc.
    bo po co przed zakupem poszukać w sieci, popytać na forum, nawet u viakena, lepiej od razu kupic pierwszy lepszy najtańszy interfejs, wymagać od niego aby łączył się ze wszystkim, obsługiwał wszystko, a potem być zdziwionym, że to właściwie to za wiele nie można z nim zdziałać?
    a przed zakupem wystarczyłoby zerknąć na stronę multiecuscan, gdzie wszystko jasno i wyraźnie napisano, co z czym i do czego

mądry Polak po szkodzie? (a może nie?)

Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    AR BRERA 2006 2,4 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał SebaStol Zobacz post
    bo po co przed zakupem poszukać w sieci, popytać na forum, nawet u viakena, lepiej od razu kupic pierwszy lepszy najtańszy interfejs, wymagać od niego aby łączył się ze wszystkim, obsługiwał wszystko, a potem być zdziwionym, że to właściwie to za wiele nie można z nim zdziałać?
    a przed zakupem wystarczyłoby zerknąć na stronę multiecuscan, gdzie wszystko jasno i wyraźnie napisano, co z czym i do czego

mądry Polak po szkodzie? (a może nie?)
    Po raz kolejny pytam: gdzie jest wartość Twojej wypowiedzi? Posty nabijasz czy jak? Może nie czytasz ze zrozumieniem? Powtórzę: nie znam się na interfejsach.... Nie widzę tutaj szkody, natomiast jakoś swoją elokwencją nie błysnąłeś w poprzednich postach, jakoś nie zauważyłem żebyś mnie oświecił, iż nawet z adapterem guzik zrobię. Może Ty należysz do TYCH Polaczków, co to niby zawsze wszystko wiedzą, wszyscy są lekarzami, a oświeconych udają dopiero po tym, kiedy wszytko już będzie wiadome?
    Po raz drugi Cię proszę, jeżeli nie masz czegoś konstruktywnego i rzeczowego do powiedzenia, nie udzielaj się... przynajmniej w moich wątkach. Z góry dziękuję.