Witam mam w swojej Gt skórzaną tapicerke i strasznie skrzypia mi fotele , wiecie jak sobie z tym poradzic? Wydaje mi sie ze skrzypi skóra jak trze o siebie na łaczeniach oparcie-siedzisko, moge sie mylic każda Wasza rada mile widziana, pozdrawiam
Witam mam w swojej Gt skórzaną tapicerke i strasznie skrzypia mi fotele , wiecie jak sobie z tym poradzic? Wydaje mi sie ze skrzypi skóra jak trze o siebie na łaczeniach oparcie-siedzisko, moge sie mylic każda Wasza rada mile widziana, pozdrawiam
U mnie również skrzypia a powodem tego jest niedokręcony fotel , zlokalizowałem gdzie to ale za chiny nie moge dostać sie tam imbusem :/
Może faktycznie ten model tak ma, u mnie momentami też potrafi poskrzypieć, ale w większości jest cisza
Grzechu, tam było od zakupu, czy nagle zaczęło skrzypieć?
w poprzednim GT z 2004 roku skrzypiały gąbki (fabryczne wytłoczki) trąc o metalowe elementy stelaży foteli
producent dobrał gąbkę o złych parametrach - skrzypiała nawet jak się ją pocierało palcem
po rozebraniu foteli elementy metalowe stelaży stykające się z gąbkami zostały oklejone plastrem opatrunkowym
- takim białym sprzedawanym w rolkach w aptekach - skrzypienie wyeliminowane
Prosta poprawka prostego błędu fabrycznego![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
ja miałem inny problem u mnie skrzypiało to w co wpina się pas, w momencie np wejścia w zakręt to ucierało się o fotel i był taki nieprzyjemny dźwięk, ale przykleiłem kawałek materiału gąbkopodobnego na skórę i nie ma problemu ;D
U mnie też to skrzypi ale zawsze zapominam czymś podkleić.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
a najlepsze jest to, że u mnie czerwone skóry nie skrzypiały, jak zmieniłem na bananowe to się problem zaczął, całe szczęście, że podkleiłem i wszystko ok